Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

El BLOC per Palma aposta per una ciutat més verda

BxP | 27 Maig, 2007 11:09

L’absència de vegetació i de zones d'esplai al nostre espai urbà són una realitat que s’agreuja amb el pas del temps. A més, és imprescindible gestionar adequadament el sòl rústic i protegir i millorar els espais naturals existents al municipi. Per això el BLOC per Palma proposa les següents actuacions: I. PARCS I ZONES VERDES 
 1. Millorar la cura dels parcs i zones verdes de la ciutat i crear més espais lliures verds als barris.
 2. Fer realitat la promesa electoral de tots els partits, el 2003, amb la construcció  d’un gran Parc Central que vagi des de la Plaça d’Espanya a Son Fuster.
 3. Millorar el Parc de sa Riera per tal que les fases que manquen per executar siguin un vertader parc, un espai verd arbrat.
 4. Articular els parcs urbans i les zones verdes amb la creació d’Àrees Recreatives
 5. Reconversió de certes places i espais lliures “durs”, en zones arbrades i enjardinades
 6. Crear una xarxa d’horts urbans
 7. Incrementar i protegir el nombre d’arbres als carrers
 II. CORREDORS VERDS. Un dels problemes de l’Eixample, és la seva baixa qualitat ambiental, no hi ha espais verds i a mesura que Palma creix, de cada vegada el camp, la natura, estan més lluny.  És necessari que la natura arribi fins a l’Eixample. Un seguit d‘espais (parcs lineals, bulevards, torrents...) que de manera continua connectin el camp i les muntanyes amb la ciutat i que es continuïn amb l’arbrat que haurien de tenir tots els carrers amples de Palma. Contemplar els torrents com a corredors urbans a més de la recuperació de marges o el manteniment i la conservació dels llits, permet promocionar els torrents com un espai de lleure i acostament a la natura. A més, els voltants d’aquests torrents són adequats per fer-hi horts urbans. Els possibles corredors que es podrien fer són: 1. Torrent gros2. Torrent de sa Riera3. Torrent de Sant Magí o de Son Rapinya4. Torrent des Mal Pas. 5. Síquia de Sant Jordi.6. Torrent de Na Bàrbara.7. Vies del tren A més a més, el BLOC per Palma prioritzarà la protecció dels espais naturals com es Carnatge, Ses Fontanelles o la Serra de na Burguesa, la protecció del sòl rústic i la difusió i coneixement del Parc de Cabrera.

Comentaris

 1. hoooorts?

  Per favor, sou patètics. Palma evoluciona gent i com a conseqüència d'aquesta evolució, el paisatge també canvia.

  La veritat es que des de fa anys no s'està deixant governar a la força més votada d'Illes Balears, el Partit Popular.

  :s | 28/05/2007, 23:43
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS