Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

LA PARTICIPACIO CIUTADANA NO FUNCIONA

BxP | 15 Maig, 2007 21:42

Palma està tan lluny de qualsevol experiència participativa que molta gent ni s'imagina que pugui existir altra cosa... però sí

Per exemple: enfortint el teixit associatiu de la ciutat dedicant-hi el 0,5% del pressupot municipal (1,1 Milioins d'euros)... ara s'en dediquen 70,000 euros

Crear Consells de barri a cada ídem per tal que Ajuntament i entitats interlocutin permanentment sobre els problemes de la zona. Vos ho imaginau?: l'Ajuntament present a cada barri en un exercici permanent de diàleg amb els veînats...

Pressuposts participatius

Creació de Consells sectorials adaptats a la realitat del teixit associatiu: de dones, d'immigració, de joventut, de persones majors...

Retorn de les entitats ciutadanes als òrgans de direcció d'organismes autònoms i empreses municipals 

Una bona pregunta: perquè no?

Eberhard

Comentaris

 1. Teixit associatiu reflexat a la premsa...?

  Fins a quin punt premsa brossa (no rosa, ho he escrit correctament) com 'Fepae' o 'Palma el periódico' (i ja posats 'Bin Dia Mallorca') es nodreixen de fons públics, o quin és el vincle amb el poder públic per lloar-lo tan descaradament?

  Més d'una vegada m'ho he preguntat, com pot ser que sorgeixin com bolets als darrers temps aquestes publicacions tan parcials, excloents, superficials i desinformatives, on tot a Ciutat surt com fantàstic, perfecte i meravellós gràcies als nostros angelicals governants.

  Si hi ha alguna cosa al darrere (ja res em sorprén), seria per morir-se. I veient l'aparent apatia de la gent, morir-se set vegades; que ni els gats sobreviurien.

  Manel | 15/05/2007, 22:09
 2. Teixit associatiu reflexat a la premsa...?

  Fins a quin punt premsa brossa (no rosa, ho he escrit correctament) com 'Fepae' o 'Palma el periódico' (i ja posats 'Bon Dia Mallorca') es nodreixen de fons públics, o quin és el vincle amb el poder públic per lloar-lo tan descaradament?

  Més d'una vegada m'ho he preguntat, com pot ser que sorgeixin com bolets als darrers temps aquestes publicacions tan parcials, excloents, superficials i desinformatives, on tot a Ciutat surt com fantàstic, perfecte i meravellós gràcies als nostros angelicals governants.

  Si hi ha alguna cosa al darrere (ja res em sorprén), seria per morir-se. I veient l'aparent apatia de la gent, morir-se set vegades; que ni els gats sobreviurien.

  Manel | 15/05/2007, 22:10
 3. Camera PP

  Entrad aquí. La lista de Palma en Camera Café y otro vídeo del funciona del Partido Popular (con mensaje sobre el pacte).

  http://www.youtube.com/watch?v=hEb_aUykBxI

  http://www.youtube.com/watch?v=EiDJWpkGN0g&NR=1

  un navegante de youtube | 16/05/2007, 10:30
 4. cimentiments

  Amics del Bloc,
  per favor donau difusió a aquesta expo:

  -----------------------
  CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!):
  UN EXVOT ABANS DEL VOT (una setmana de reflexió).
  Monestir de la Real, del 19 al 26 maig 2007
  La corrupció, el consum voraç del territori per autopistes i adossats endossats, les promocions urbanístiques, milions de turistes, més hotels, aigua per a golfs i piscines, l'excés de fems, enderrocs i contaminació...

  CIMENTIMENTS (o... no m'asfaltis el respecte!) és un crit contra aquesta agressió, una crida al respecte. Artistes, músics, escriptors, intel·lectuals i persones sensibilitzades han reaccionat davant la corrupció abassegadora, davant la destrucció del paisatge i de la cultura que assolen l'illa.

  UN EXVOT ABANS DEL VOT és una proposta oberta, una invitació a participar amb una paraula, un poema, un escrit, un dibuix, una fotografia, un objecte, o qualsevol altre mitjà d'expressió creativa per transmetre amb força aquest cimentiment, el sentiment que ens provoca aquesta realitat.

  Una peça/súplica, un projecte col·lectiu que recull totes les aportacions en un sol espai, tot emulant aquells indrets dels monestirs i els convents que estan farcits de fotografies, de peces ortopèdiques i de tota mena de parafernàlia emotiva. En definitiva, un exvot, una ofrena per la treva, una súplica al sentit comú, una crida al respecte… El resultat d'aquesta ofrena col·lectiva es donarà en custòdia al Govern de les Illes Balears, per tal que sempre tenguin present la súplica de tots els participants d'aquest esdeveniment.

  La Real, monestir als antics afores de Palma, recinte medieval, centre de cultura i d'història amenaçat greument per l'especulació explícita i il·lícita de personatges perillosos i molt ben situats, és un marc magnífic des del qual plantejam aquest esdeveniment cultural, que pretén ser un crit per aturar la destrucció del territori, de la identitat i del patrimoni social i cultural.

  ON I QUAN
  Monestir de La Real, camí de la Real,3 (entre la carretera de Valldemossa i la d'Esporles). Palma de Mallorca.

  Dissabte 19 19h.
  Inauguració, recepció i muntatge dels exvots. Taula de manipulats "crea el teu exvot", performance de "Au Ments", acció "Perdonen las molestias, trabajamos para usted" i videoprojeccions amb música.
  Dijous 24 20'30h.
  Nit poética.
  Dissabte 26 19h.
  Festa de la reflexió: Conferéncia "Indiosincrácia en las Islas Baleares" a càrreg de Llonovoy, acció de ceremonia i cloenda de la ofrena-súplica, teatro de La Lavanderia i concert de Rock&Press,

  Els tres dies hi haurà servei de bar, amb menjar i beure.

  De diumenge 20 a divendres 25 romandra obert per visitar i afegir exvots de 16h a 21h.


  COM PARTICIPAR-HI:
  INFORMACIÓ TÈCNICA
  -Es prega que els exvots no superin les dimensions 40x40x40 cm.
  - Recepció d'exvots a partir del 17/05/07 al:
  Monestir de La Real, Cami de La Real num 3, Palma 07010
  (entre la carretera de Valldemossa i la carretera d'Esporles).
  - Recepció d'exvots per correu electrònic: info@cimentiments.org
  -Contactes:
  Carles 665 210 039, Pedro 666 189 281

  -La participació suposa estar d'acord amb aquest projecte i la posterior donació. Es farà un registre de totes les peçes aportades que finalment constituiran la obra conjunta.

  visita...
  www.cimentiments.org
  voces actuales en cimentiments, y sigue creciendo...

  - M. Llonovoy
  - Pere Alemany
  - Toni Noni
  - Accidents Polipoètics
  - Carles Gispert
  - Pedro Oliver
  - Susana Muñiz
  - Juanmi Bauzá
  - Pepi Hervás
  - Antonio Ballester
  - Juan Gavilán
  - Magdalena Ferragut
  - Carlos Garrido
  - Óscar Mora
  - MMMM
  - Matias Vallès
  - Xavier Theros
  - El Consumidor
  - Rock & Press
  - Max
  - David Curto
  - Pere Joan
  - Àlex Fito
  - Miquel Seguí
  - Enric Mas
  - Rubén Santiago
  - José Ruiz
  - Amparo Sard
  - Bàrbara Juan
  - Basurama
  - Luis Ortas
  - Biel Mesquida
  - Ernest Aventín
  - Marc Masmiquel
  - Emilio Cano
  - Paco Mulet
  - Maijo Mora
  - Joan Sastre
  - Joan Cortès
  - Mònica Fuster
  - Jaume Simó Sabater
  - Toni Socias
  - Pep Maur
  - Andreu Terrades
  - Gerard Matas
  - Fabian Schalekamp
  - Nuria Cano
  - Miquel Alemany
  - Teresa Matas
  - Toni Catany
  - Lluis Fuster
  - Marisol Ramírez
  - Au Ments
  -Joan Vallespir
  - Marc Barberà
  - Pedro Vidal
  - Amable Villaroel
  - Leo Bassi
  - Evru
  - Pol Coronado
  - Eloi Maduell
  - Paz Alcoverro
  - Lourdes Sampol
  - Dolors Sampol
  - Pep Canyelles
  - Guinovart
  - Santiago Miró
  i més...

  ignasi decouse | 16/05/2007, 11:30
 5. Re: LA PARTICIPACIO CIUTADANA NO FUNCIONA

  puc mantenir i mantenc moltes diferències amb la manera de fer de grosske, ara bé...la situació és tan complexa que no val la pena plantetjar-se aquestes coses. Estam davant d'una situació de supervivència, com molt bé va dir el subdirector del diari balears

  bernat | 16/05/2007, 17:39
 6. Vot nacionalista!!!

  Donam la benvinguda a totes aquelles persones que venen a fer una Mallorca i una ciutat de Palma més gran, més moderna i de major progrés econòmic i social.

  Palma ofereix oportunitats a tothom, però també demana un compromís. Qui no pot viure a la terra que estima, ha d’estimar la terra on viu.

  No s’hi val evitar el debat mirant cap una altra banda perquè és un debat incòmode; o resignar-se a que no hi ha solució, i que aquí vindrà tothom qui vulgui de totes maneres.

  Com a candidat a la Batlia de Palma faig una crida a tots els agents polítics i socials de Ciutat per arribar a un gran pacte, i plantejar, des del consens i el diàleg, mesures efectives per regular els fluxes migratoris, tot facilitant l’acollida i la integració de la nova immigració legal.

  Com a polítics i representants del poble sobirà de Palma hem d’actuar amb responsabilitat. No fer-ho és una greu deixadesa de les nostres funcions i podria conduir a situacions no desitjades de xenofòbia o de perdre una cohesió social que tant ens caracteritza.

  No hem de confondre democràcia amb tolerància infinita. L’autoritat i l’ordre són necessaris per garantir els drets i deures de tots els nostres ciutadans i ciutadanes.

  Per tot això, com a candidat a la Batlia de Palma i Vicepresident en funcions del Consell Insular de Mallorca, propos a tots els ciutadans i ciutadanes de Palma 15 principis bàsics per encarar el repte de la nova immigració a Ciutat.

  15 PRINCIPIS PER ARRIBAR A UN PACTE DE CIUTAT ENVERS EL REPTE DE LA NOVA IMMIGRACIÓ

  - Hem de poder continuar essent terra d’acollida i això sols ho aconseguirem preservant la qualitat de vida que gaudim ara els que vivim a Palma. Ni Palma, ni Mallorca pot absorbir tothom.
  - Hem esgotat la capacitat d’acollida. Cal afrontar el repte de la nova immigració de cara i sense demagògia. Seria una irresponsabilitat pensar que a Palma i a Mallorca hi cabem tots.

  - No podem assumir l’actual ritme de creixement de la nova immigració. Crea tensions econòmiques, de competència laboral, sanitàries, escolars i d’integració. Es una fal·làcia que la immigració crea riquesa en el seu conjunt. Crea riquesa perquè el cost per a les empreses pot ser inferior, i la productivitat creix, però el cost social pot ser molt alt. El sistema del benestar té límits, començant per la capacitat de crear ocupació i seguint per la de proporcionar a tothom sanitat i ensenyament gratuït i de qualitat.

  - Necessitam competències, finançament i poder decidir quanta de gent pot rebre el nostre territori que és petit, per mantenir una qualitat de vida que sigui acceptable per a tots. Volem impulsar l’Observatori de la Immigració a Palma per garantir que aquesta s’adapti a la realitat de l’economia i la capacitat d’acollida de Ciutat.

  - S’ha d’exigir al Govern Balear i Estatal que intervengui en els fluxes migratoris d’entrada, adequant-los a la demanda del nostre mercat laboral. Demanam polítiques consensuades per ajustar la nova immigració a la disponibilitat dels recursos limitats de la nostra terra.

  - Mateixos drets, però també deures pels nous residents. Han d’acceptar les nostres lleis i els nostres costums.

  - Les polítiques d’ajuts socials, d’educació, d’accés a l’habitatge... han de ser iguals, sense privilegis, tant pels nous residents en situació legal com pels ciutadans que fa anys que viuen a Palma.

  - Discriminació positiva pels ciutadans que fa anys que viuen a Palma. Per exemple: punts a favor a l’hora d’accedir a parcs d’habitatges a preu taxat, o per accedir a les places escolars dels barris de Palma.

  - No més immigració descontrolada a Palma. La immigració il·legal empobreix les classes treballadores i mitjanes de Ciutat i dificulta el desenvolupament professional dels nostres joves.
  - Expulsió dels estrangers en situació irregular o sense papers. Compliment estricte de la llei. Cap il·legal en territori palmesà. Cap sense papers sense retorn.

  - Tolerància zero amb comerços que no compleixen les normatives de consum, d’horaris comercials i laborals. Especial vigilància de la competència deslleial dels comerços regentats per ciutadans que hom en diu “xinesos”, i la venda ambulant il·legal.

  - A Palma es respectarà l’autoritat. Controlarem els focus d’inseguretat ciutadana al voltant de la immigració il·legal i amb les màfies que la fomenten.

  - No tolerarem i perseguirem activament pràctiques de discriminació entre els homes i les dones, l’incompliment de la formació escolar obligatòria, que els nins i nines treballin, pisos pastera, l’aparició de ghettos... situacions que res tenen a veure amb la cultura i valors del nostre país.

  -A Palma es respectarà i fomentarà la identitat de Mallorca.

  - La Mallorquinitat com a única alternativa a la multiculturalitat i a la interculturalitat. La Identitat de Mallorca ha de ser el factor de cohesió i de vertebració social a Palma. En les arrels trobam la nostra força per projectar-nos en un nou món global.

  PLA NADAL: IMPULS DE MALLORQUINITAT PER LA PALMA DEL SXXI

  Apostam per una Palma motor de Mallorquinitat. Una Mallorquinitat al servei de la llibertat i del progrés de tots i cadascun dels ciutadans de Palma, venguin d’on venguin. Palma és un punt de trobada de diferents cultures que enriqueixen un espai comú. Un espai comú vertebrat i cohesionat per la cultura i la identitat del poble de Mallorca.

  L’esperit de Mallorca és, segur, a tots els pobles de l’illa. Però on més l’hem de voler trobar, on ens la jugam de debò, és als carrers de la nostra capital.

  Pla Nadal: Ciutat Oberta amb els nous residents i on la Mallorquinitat és l’element d’integració i de cohesió social

  Palma ha d’evolucionar i acceptar la seva creixent complexitat. Cal afrontar la situació tal com és: la població de Palma ha crescut un 20% entre els anys 1996 i 2005. Avui ja som 407.125 habitants. El percentatge de població estrangera ja arriba al 17% i el percentatge de persones procedents d’altres comunitats autònomes, al 28%
  .
  Palma és una ciutat oberta i acollidora, però no podem acceptar que persones que arribin de lluny ens proposin noves formes d’organitzar-nos el temps, d’ocupar l’espai públic, de viure la nostra espiritualitat, les nostres costums...

  Apostam per la Mallorquinitat com a única alternativa viable a la Multiculturalitat i a la Interculturalitat. Som un sol poble. Situarem la nostra cultura i la nostra llengua al centre de l’actuació política respecte als nous residents.

  A Palma, la Mallorquinitat ha de ser l’espai de relació i de diàleg amb la resta de cultures del món. No volem una societat fragmentada en diverses comunitats. A Palma, no volem ghettos. A Palma, volem fomentar la integració amb la llengua i la cultura de Mallorca com a base d’aquestes relacions.

  Els nous residents tenen drets, però també deures. Els nous residents tenen els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà. De la mateixa manera, també tenen deures. Els nous residents han de mostrar un clar compromís d’arrelament a la ciutat d’acollida, amb la seva gent i amb la cultura de Mallorca.

  Volem impulsar l’Observatori de la Immigració a Palma per garantir que aquesta s’adapti a la realitat de l’economia i la capacitat d’acollida de Ciutat.

  Volem crear un fòrum internacional sobre immigració a la Mediterrània ja que som grans receptors.

  Amb aquestes premisses com a eixos centrals de la nostra actuació volem impulsar noves polítiques per gestionar de manera integral i transversal les problemàtiques dels nouvinguts, considerant totes les seves dimensions: humana, cultural i econòmica.

  Contemplarem les següents directrius...

  En educació i cultura...

  - Tractarem les escoles com l’element clau a l’hora de configurar les modalitats de socialització i d’inserció dels nous residents i dels seus fills i filles. L’escola ha de ser l’element de convivència clau a Palma.
  - Equilibrarem la presència de nouvinguts entre diferents escoles públiques i concertades aplicant nous criteris d’accés.
  - Els anys de residència a Palma, han de representar punts a favor alhora d’accedir a les places escolars dels barris de Palma.
  - Impulsarem activitats d’informació i de formació que facilitin el coneixement mutu de les diverses cultures, lluitant contra els estereotips, els prejudicis i la por a les diferents barriades de Palma.
  - Facilitarem el coneixement de les llengües oficials de Mallorca, especialment el mallorquí, com passa als pobles de Mallorca.
  - Crearem una xarxa de mediadors culturals amb actuacions a les barriades més necessitades d’aquest servei.

  En l’àmbit del mercat de treball...

  - Volem garantir els mecanismes de contractació i d’intermediació legal, lluitant contra l’economia submergida i contra la contractació il·legal.
  - Facilitarem la màxima difusió de la informació sobre l’oferta i la demanda del mercat laboral.
  Volem incentivar l’esperit emprenedor del nou resident, donant suport econòmic i de formació per afavorir les seves iniciatives empresarials.
  - Tolerància zero amb comerços que no compleixen les normatives de consum, d’horaris comercials... (p.ex: especial vigilància amb la competència deslleial dels comerços regentats per ciutadans asiàtics, venta ambulant il·legal).

  En habitatge...

  - Evitarem l’aparició de ghettos afavorint la creació d’un parc d’habitatges de lloguer a preus taxats i assequibles distribuïts en les diferents barriades de Ciutat.
  - Els anys de residència a Palma, han de representar punts a favor alhora d’accedir a aquest parc d’habitatges a preus taxats.
  - Activarem polítiques d’inspecció per tal de controlar l’habitabilitat de les vivendes i lluitar contra els pisos pastera, que són un problema de salut pública i afecten la convivència veïnal.

  En relació a les associacions de nouvinguts...

  - Impulsarem la participació de les associacions d’immigrants i de les Cases Regionals en el teixit associatiu de la nostra ciutat.
  - Apostam perquè els nouvinguts puguin participar a les activitat polítiques, sindicals, culturals, esportives, lúdiques, etc... amb la normalitat dels qui hi viuen amb plenitud de drets i deures.

  En relació a les actituds racistes i xenòfobes...

  - No acceptarem que cap discurs equipari directament els conceptes d’immigració legal i delinqüència. Els nous ciutadans venen a treballar.
  - Promourem activament un clima social afavoridor del respecte a les persones nouvingudes i que refusi qualsevol justificació de pràctiques de segregació segons criteris socials, culturals, religiosos o ètics.
  - No tolerarem i perseguirem activament pràctiques de discriminació entre els homes i les dones, l’incompliment de la formació escolar obligatòria, ni les pràctiques mutiladores.

  En relació als estrangers en situació irregular...

  - Compliment estricte de la llei i, per tant, expulsió dels estrangers en situació administrativa irregular.

  És a la ciutat on els nous residents troben el seu primer espai de convivència: als barris, als parcs, a les escoles, a les escales de veïns, als mercats i comerços de Palma, al treball... Apostam per una Palma compromesa amb la identitat de Mallorca, solidària, de qualitat de vida i compromesa amb tots els seus ciutadans, venguin d’on venguin. Una Palma on tothom tengui drets, però també deures.

  “ Palma ofereix oportunitats a tothom, però també demana compromís.
  Qui no pot viure a la terra que estima, ha d’estimar la terra on viu.“

  Miquel Nadal, Febrer 2007

  ricard | 16/05/2007, 22:30
 7. Miquel Nadal, el xérif Ripoll

  Proposta d'himne de campanya per a UM:

  "De donde vienes tan sussio forastero
  no me has gustado y no te puedes quedar
  te doy dos horas por salir del puebblo
  para que puedas tu caballo abeurar..."

  Lamentable i patètic, si no fos perquè, de populistes com el del post anterior, arreu d'Europa en diuen un perill per a la democràcia.

  Liberalisme... on t'hem vist i on te veim!

  reader digest | 17/05/2007, 13:09
 8. El "cavall blanc" d'UM:

  "Pero un momento, ahora que me fixo:
  si este caballo es una somera
  que me robaron cerca de Llorito
  ya te tengo, ladron! vatuadena!"

  reading in the jail | 17/05/2007, 13:10
 9. CENTRO CANINO INTERNACIONAL

  CENTRO CANINO INTERNACIONAL
  L’oposició a la instal·lació del refugi de cans està protagonitzada principalment per uns veïnats del Camí de Ses Barraques que estan molt a prop de la Canera. S’oposen al seu funcionament perquè es incompatible amb fer una vida normal a les nostres vivendes que l’envolten. Hem de patir hores i hores d’un renou reiteratiu, irritant; diuen que el sistema hormonal està regulat per una part del cervell molt primitiva que ens fa reaccionar immediatament a missatges de desesperació o amenaça que estan implícits en la veu de un ca lladrant; per això la gent que sempre sent lladra torna boixa. La canera s’ha situada en sol rústic, a una zona amb un clar predomini de vivendes, sense llicencia, sense respectar les distancies mínimes i generant una gran contaminació acústica. A més té una gran capacitat, y per ara encara no està plena. El renou que s’ha patit aquest estiu ha estat horrorós; hem presentat cents de denuncies per aquest motiu sense que a hores d’ara s’hagi fet cap actuació per part de l’Ajuntament, ni una sola medició acústica. Pensem que si a qualcú de nosaltres fos gent amb poder o influencia difícilment hauríem de patir el calvari que ens ha tocat viure. No més ens queda seguir lluitant contra aquest abús. Per això tot el nostre recolzament cap els més directament afectats i les seves famílies. Dit això, volem deixar ben clar, que res tenim contra els animals, i contra aquelles persones que honestament es comprometen en la seva defensa;i no admetrem que se ens acusí falsament de fer mal els animals. Nosaltres no tenim res a amagar, defensem ca nostra. Qui ens ataca diu defensar els animals; nosaltres tenim un altre punt de vista, creiem que hi ha molta demagògia i a més algun interès ocult e inconfessable.
  Associacio Veinats Camí de Ses Barraques.

 10. Inmigracio

  Francamente, els 15 principis els suscriurien Miquel Nadal i Le Pen

  Ignasi | 23/05/2007, 16:07
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS