Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

ENQUESTA DEL CIS

BxP | 11 Maig, 2007 17:59

Avui s'ha conegut la darrera enquesta del CIS sobre estimació de vot autonòmic a les Balears del Centre d'Investigacions Sociològiques. Demàs es farà ressó tota la premsa

Els resultats estimats es semblen molt a l'enquesta del Diario de Mallorca de fa un parell de dies.

El PP queda a tres escons de la majoria absoluta, el Bloc treu SIS! diputats (un més que a l'enquesta del DM) , el PSM en treu un per Menorca i EU està a 0-1 també a Menorca.

Malauradament - coses de Madrid - no hi ha estimació independent de PSOE-Eivissa pel Canvi que són inclosos amb els diputats del PSOE

Tampoc no hi ha estimació de Palma però els resultats donen bon rollo, no?

Eberhard

Comentaris

 1. Guanyen els indis? :-)

  Moved Permanently
  The document has moved here.

  Apache/1.3.33 Server at bloc.balearweb.net Port 80

  XYZ | 11/05/2007, 18:23
 2. Són millors

  Al Bloc li'n donen sis, no cinc. L'esquerra en suma 29. I cal tenir en compte que li adjudica l'escó de Formentera al PP per molts pocs vots, i que en vot directe aquest escó també seria per al PSOE-Gent per Formentera. Per tant es pot enviar al PP-UM a l'oposició.

  Jo | 11/05/2007, 18:25
 3. No rula

  Arregla el ennlace del CIS Eberhard.

  Dice no se qué de error.
  Corre corre, que es muy interesante y en pagina del CIS no lo encuentro.
  SAlut y gracias.

  Invitado | 11/05/2007, 18:29
 4. relax

  no vos relaxeu, jo no som tan optimista, tot això ho diven per movilitzar el vot de la dreta

  ciutadana | 11/05/2007, 21:28
 5. No ens relaxem...

  ... feina, feina, modèstia i més feina. Com si haguéssim de perdre però poguéssim guanyar.

  ls | 12/05/2007, 00:19
 6. Curiositat

  Simplement és orientador, tanmateix poden sortir altres enquestes que diguin el contrari.

  L'únic cert és que totes coincideixen en trets molt concrets: el Bloc no s'enfonsa nidesapareix, el PSOE puja, el PP baixa o es manté, i UM igual. Tampoc hi ha cap partit sorpresa (tipus ASI de Rabasco, o UPB), per tant el marge de sorpresa és realment mínim.

  Només l'abstenció pot fer algun trasbals (una participació de 85%, com a França, sí podria moure tot això) cap a una bipolarització, però tampoc faria desaparèixer els petits.

  Manel | 12/05/2007, 00:20
 7. El Mundo no sap sumar

  El Mundo no sap sumar
  Aquest sondeg ha posat tan nirviós a El mundo, que no saben com desacreditar-la i afiquen la pota dient que és "trampós" perquè no s'adjudica al PP l'escó e l'AIPF de Formentera. Idò sí que li adjudiquen, perquè els 27 escons que s'atorguen al PP són la suma del 15 de Mallorca, els 6 de Menorca, els 5 d'Eivissa i el de Fomentera.

  En conclusió, Inda i companyia demostren que no saben ni sumar (i això que anaren a escoles de l'opus, deu esser que allà no ensenyen tan bé com diuen).

  Si es mantenen aquests resultats i l'esquerra guanya a Formentera, PPUM se'n va a l'oposició. I a Formentera, segons el sondeig, la cosa està igualadeta. Per què no convenceu al PSOE de què per una p... vegada curri una mica més a Formentera?

  Observador | 12/05/2007, 06:51
 8. Els psociates faran més!!!

  'eslògan de Calvo

  No ha agradat gaire entre alguns experts en campanyes electorals l'eslògan de la cadidata socialista a la batlia de Palma, Aina Calvo. Aquest eslògan és Farem més, la qual cosa insinua, subliminalment, que els que actualment governen han fet molt. Segons aquestes fonts els missatges electorals han de ser diferenciadors dels de l'adversari i no sumar-se a ells per dir que, en la mateixa línia, se'ls superarà. Tot i així, serà l'electorat el que valori la qualitat de cada missatge.

  DdB. No vagi per dit!!!

  Premsòmetre | 12/05/2007, 09:17
 9. Horror

  He visto la publicidad que saca el PP en el Diario de Mallorca de la fachada marítima con la Ópera junto a la Catedral, Bellver y el Palau de congresos. No se qué asesor tienen, pero seguro que está pagado por sus enemigos. Andad con cuidado a no hacer tonterías de último minuto y ganaréis bastante.

  XOR | 12/05/2007, 15:11
 10. enquestes

  VOS CONVIT A MIRAR LES DE MAIG 2003 DEL DM,EL MUNDO Y EL CIS

  M | 12/05/2007, 15:16
 11. enquestes

  Aquests del PP sempre acaben per recuperar alguns punt. Val més no fiar-se i ànim. Per cert no trobeu que els del PSOE estan de vacances?

  miope | 12/05/2007, 17:13
 12. metro

  ja sé que no ve a "cuento", però no trobeu una desvorgonya això del metro. O sigui, han estat setze anys a l'ajuntament, no han pres cap mesura per agilitzar el tràfic a Palma, no han millorat el transport públic amb autobus, han construit els parkings al centre (amb els efectes que té això), etc., tot això en un periode de creixement econòmic i de més cotxes per tot. I ara, clar, no quede més remei que fer el metro, com si això fos Nova York. o sigui no han fet res al llarg dels setze anys per paliar els problemes de trànsit, segurament haguès estat més econòmic, i ara que fan el que han de fer els hem de donar l'enhorabona.

  han contribuit activament a crear un problema i ara demanen que els votem per que l'han sol·lucionat. Són uns "sinvergüences".

  futur usuari de metro | 12/05/2007, 18:10
 13. enquestes

  No crec massa en les enquestes. El 2003 no està tan lluny. Hem de pitjar fort perquè els de la dreta són molt disciplinats. Hem d'aconseguir que els d'esquerra que quasi mai van a votar hi vagin. Així sí que podem guanyar.
  Anims!

  Maribel | 12/05/2007, 19:29
 14. DdB, 13 maig 2007

  No fiar-se de les enquestes

  Una enquesta del CIS indicava l'altre dia que el PP perdia la majoria absoluta amb un retrocés de tres escons. És una dada per intuir cap on podria anar la tendència electoral en el moment que es va fer el sondeig, però res més. Les enquestes electorals cada cop serveixen menys. Senzillament perquè els ciutadans tenen poc definida la ideologia i voten, cada vegada més per decisió dels darrers dies, per una promesa que els atreu o per un escàndol que els subleva. Les generacions provinents de la Transició tenen més clara la seva línia d'actuació electoral. A finals dels setanta i principis dels vuitanta es parlava molt a les cases de pensament polític. De fet, en aquella època tot ja estava pràcticament dat i beneït abans de l'inici de la campanya electoral. Ara no. Ara fins el darrer segon es poden produir canvis d'opinió i de línia d'actuació. A les darreres generals, el PP, per una circumstància excepcional, perdé el poder el dissabte de la jornada de reflexió i el mateix diumenge, camí de les urnes. A les pròximes autonòmiques i locals no passarà, en principi, el mateix. Però els corriments de segments importants de l'electorat són possibles. No crec en més enquestes que les que es fan a peu d'urna. I així i tot hi ha molt de vot ocult. Allò essencial és que la gent entengui que qui no vota no importa. I esperar els resultats sense deixar-se condicionar per sondejos previs. És molt important que els ciutadans votin amb fe sense pensar si donen suport a majoritaris o a minoritaris. I que ho facin sense por.

  Joan Riera. Periodista.

  Premsòmetre | 13/05/2007, 11:18
 15. enquestes i sort

  Jo preferesc no fiar-me massa de les enquestes, però l'únic que sé és que vos desitj moltíssima sort, perquè ja és hora de dir ADÉU PER SEMPRE a n'aquests Partits Politics, perquè és hora d'un canvi URGENT, per això la gent que no ho té clar que ha de votar, jo li vull dir des d'aquí que voti el BLOC per Mallorca, tot i ser l'única coalició que val la pena, en aquests moment és l'única opció que ens queda per salvar mallorca d'aquests peperos i uemeros... Per favor, refelexionau un poc com voleu Mallorca i tots els municipis pels vostres fills, néts i per voltros mateixos i veureu que heu de votar el BLOC!! és el canvi imprescindible, urgent, únic, i sobretot el necessari. Dia 27 de maig tothoma amb el BLOC. Ànims que ja queda poc, i hem de donar tot el que poguem aquests darrers 6 dies. FORÇA, BON COP DE FALÇ I AQUEST PIC AICÒ SERÀ NOSTRO!!

  per mallorca | 21/05/2007, 15:25
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS