Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

BxP | 25 Abril, 2007 11:46

 

No és cap utopia: és un dels compromisos del Bloc en el tema de l'habitatge.

On està el "truco"?. Es fàcil de saber si pensau que més del 50% del preu d'un habitatge va a parar a les butxeques d'especuladors, promotors i intermediaris.

Es una mica com el que passa amb les tomàtigues però multiplicat per mil.

Matutes féu una bona part de la seva fortuna comprant tots els voltants d'Eivissa i controlant especulativament el creixement d'aquesta ciutat. Això està passant ara mateix a Palma amb els Grande, Cursach, Rocha, etc. Què fan les institucions?: res. Segons el Miniterio de la Vivenda, som la comunitat autònoma que menys habitatge de protecció oficial ha construit els darrers anys  tot i ésser, com som, una on els preus han pujat de manera més acccelerada.

El Bloc proposa crear un Institut Balear del Sòl i un Banc Públic de Sòl i destinar un 1% del pressupost de les institucions (autonòmica i municipal) a adquirir sòl (per compra o per expropiació). A partir d'aquí es tracta de banyar-se a tope, de participar a les Juntes de Compensació, de fer de promotors i, si m'apurau, de fer en certa manera d'especuladors... però el benefici d'aquesta tasca, enlloc de servir per fabricar fortunes immenses en pocs anys, ha de servir per facilitar habitatges assequibles a la gent. L'objectiu són 2500 HPO anuals dels quals 1000 a Palma i una bona part destinada a lloguer i, molt especialment, per a la poblacíó jove.

Devallar el preu habitual d'un HPO o facilitar lloguers molt assequibles és possible si prescindim dels beneficis especulatius o si - en la mesura que es construeixin també habitatges lliures - es socialitzen aquests beneficis i es fan revertir sobre el conjunt dels ciutadans

Es això irrealitzable o contrari a la llei (fins i tot a la del mercat)?. De cap manera. Això és, en bona mesura, el que estan fent les institucions, a través de GESTUR, però només per a la construcció de polígons industrials. Perquè s'impliquen en facilitar sòl industrial a les empreses i no en facilitar habitatges als ciutadans?. Deix la resposta en les vostres mans

Si voleu ampliar la informació podeu llegir aquest comunicat que hem fet avui: propostes Habitatge.doc

Comentaris

 1. Re: VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

  ¿No se podría crear una empresa publica que contrara a los obreros e hiciera las casas de principio a fin? y luego ponerlos a la venta a coste real. Se podría generar empleo mejor para los trabajadores y vivienda accesible.

  Xavix | 25/04/2007, 12:23
 2. Re: VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

  ja, ja, ja.

  Eso sería lo ideal, pero eso es comunismo puro y duro. En otras palabras expropiar la actividad o el negocio a la empresa privada "por malas artes".

  La idea es una utopia, pero si el sistema hace "pum" (que lleva camino), habra que tener esa idea en el portafolios, pues tendrá que ser el "papá estado" el que saque las castañas del fuego, porque los mileuristas cada vez estamos peor y empezamos a reclamar soluciones.

  Animalista Convencido | 25/04/2007, 14:52
 3. Re: VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

  Si tienes razón, es una autopía. Pero fíjate en IB3, han creado una empresa PPublica y todo para los amigotes y amigotas, grandes cantidades de dinero, para unos pocos, lograr eso, era también una autopía y lo han hecho realidad.

  Xavix | 25/04/2007, 17:25
 4. Jo m'hi apunt!

  On he d'escriure les meves dades per fer-ne la reserva? Una mica utòpica sí que és però no mai se sap... no?

  Votarem BLOC perquè il·lusiona, perquè Ciutat i el seu ajuntament demanen a crits (amb sa gargamella escanyada) PERSONES, no gent...

  Jordi | 25/04/2007, 18:28
 5. Propostes realistes...

  socialment avançades i encertades. El Bloc millora!

  PS. Heu vist l'esclafit de la bombolla immobiliària a la borsa...? rendiments del 50% treien aquestes bèsties!

  "El Bloc és una coalició que hem fet la gent honrada per fer fora els mangantes". Pere Sampol dixit.

  Observador | 25/04/2007, 18:51
 6. Re: VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

  Pero, Sr. Grosske ¿¿¿¿lo dice usted en serio...?????

  Sol (de Caralsol) | 25/04/2007, 19:50
 7. Re: VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

  De eso nada, no es imposible en el Ayuntamiento de fuenlabrada se está haciendo. Ayuntamiento gobernado ,por cierto, por PSOE e IU. ¿ No os lo creeís?
  Aquí teneis un enlace ,pero yo he visto esa noticia en televisión, he hablado con gente de allí que me lo ha confirmado y ES POSIBLE si los promotores dejan de robar y los ayuntamientos ceden suelos.
  http://www.cincodias.com/articulo/economia/Jose/Moreno/vivienda/seria/barata/fuera/empresario/cdseco/20070411cdscdseco_2/Tes/

  maria | 26/04/2007, 10:44
 8. La bombolla immobiliària...

  esclata i esclata i esclata i esclata... quants no se n'aniran a filar estopa? quanta de gent no han estafat aquests lladres?

  Endevant Eberhard!

  llop capitolí | 26/04/2007, 22:30
 9. Vivenda?

  I si en deim habitatge?

  Bernat | 02/05/2007, 08:59
 10. Aixó no es possible

  Volia votar el Bloc, pero estic canviant d'opinió quand veig que fan una proposta tan demagógica com aquesta. Pot esser que se pugin vendre casas de 90 metros a 90.000 euros i ancara ho dubt, pero lloguers a 142 es clarament impossible, donade sa situació des mercat. Aixó es una utopía. Ni siquiera crec que se pugui conseguir mitjançant subvencions, pues siria masse costós. Ni siquiera essiria desitjable, pues provocaria a la llarga ancare més ciment des que ja tenim. Ni tampoc es tan necessari, pues es cost de sa vivenda no es tan alt com se diu. Per example, un lloguer a 500 ó 600 euros, per una familia de 4 ó 5 personas, ja me direu a com surt per cada un.

  Jaume Reus Vera | 15/05/2007, 18:05
 11. i la dimissió, quan?

  Vists els resultats a Ciutat, no seria millor fer un pensament i deixar la cadira? Consider que per a que el Bloc acabi de funcionar cal una renovació de les cares dels partits que l'integren. Una renovació a fons, i vostè i la senyora Ramon no ajuden a donar aquesta imatge d'element nou en la política illenca. Ni PSM ni EU, Bloc per Mallorca!

  Més enllà dels pactes que es puguin acabar donant, ara queden quatre anys per endavant per consolidar aquesta nova marca electoral de l'esquerra illenca. Cal que es noti que això és una renovació de veres, i no una rentada de cara per mantenir els mateixos de sempre en les cadires.

  Senyor Grosske, faci un favor al nou projecte i deixi la primera línia. De vegades cal saber estar a la segona fila i no creure's imprescindible. Coneguent la gent jove del PSM i d'EU, de ben segur que estan capacitats per convertir el Bloc en allò que tots volem que sigui.

  D'altra banda, senyor Grosske, no es pensi que les campanyes de la caverna mediàtica contra
  la seva persona han estat les causants de la pèrdua de vots del Bloc per Palma. De ben segur que ha estat a l'inrevés. Els votants tradicionals del PSM i d'EU no es deixen entabanar per aquests atacs de la dreta més rància. De fet, potser haurà tengut fins i tot més vots gràcies als atacs. Per comentaris sentits entre simpatitzants (que no militants), hi ha hagut persones que tenien intenció de votar el Bloc al Parlament i al Consell, però no a Cort, que han acabat rectificat (tanta sort!) arrel de les mentides vessades pels mitjans cavernaris contra la seva persona.

  Per acabar, fem tots plegats una reflexió: una retirada a temps no és una derrota, sinó una manera de guanyar temps per preparar la victòria.

  Un bloquista.

  Bloquista convençut | 01/06/2007, 10:16
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS