Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

VOLEM RECUPERAR ELS ANTICS CINES DE PALMA

BxP | 12 Abril, 2007 18:43

Ahir vespre, en Tomeu Carrió (portaveu del grup municipal del PSM i enamorat del cinema) i jo, anàrem a la presentació del llibre El cinema a les Balears. Segles XIX - XX, escrit per Cristòfol Miquel Sbert.

El tema ens va fer pensar en la proposta del BLOC de recuperar els antics cinemes i teatres de Ciutat i en la importància de dur-la a terme de manera primordial, ja que, molts d'aquests emblemàtics locals aviat seran impossibles de recuperar.

Però aquesta aposta del BLOC no va encaminada a recuperar aquests espais només com a sales de cinema, sinó a recuperar-los per tal que associacions i veïnats puguin gaudir-ne i realitzar-hi espectacles, tallers, cursos i altres activitats, així com perquè serveixin per fer-hi programacions d’activitats i espectacles per part de l’Ajuntament o altres institucions.
 
Pensam que seria una bona mesura per revitalitzar la vida social i cultural de les barriades, tal i com ho feien aquests antics cinemes i teatres quan encara funcionaven.
 
Nanda 

(N'Eberhard i jo davant un d'aquests antics cinemes que encara existeixen: l'Espanyol Cinema de Son Ferriol)

Comentaris

 1. No aneu tan lluny

  Començau pels que encara existeixen: el Rívolí, per exemple o la Sala Augusta. Segui pels recuperables, com la Sala Astoria. Mirau un poc per Palma, encara que no hi visqueu

  Tomàs | 12/04/2007, 21:18
 2. Una gran idea...

  ...aquesta de recuperar sales com a espais culturals. Els pobles i les barriades també existim! Na Nanda -hola vessina-, que és del Capitol (bàrrio de cine amb cine de bàrrio -ai: perdut!-) i del Recreatiu ho sap per experiència: el cine és vida!

  Quant al post anterior, no li falta un punt de raó (i li sobra un punt de maldat: en Fageda fou batle de Palma sense dormir-hi; n'Eberhard no hi dorm, però hi viu! i dubt que na Cirer visqui a la mateixa ciutat que jo: si hi visqués no gosaria sortir al carrer, de vergonya). El punt de raó: prioritat per aguantar allò que encara hi és. Tot i que els cines existents són dels seus propietaris, certament s'ha de fer tot el possible perquè segueixin oberts (quina llàstima els Chaplin, l'ABC...) Els recuperables haurien de ser una prioritat.

  Llop Capitolí | 13/04/2007, 00:26
 3. Progressistes pel Bloc

  FESTASSA
  de Progressistes pel BLOC
  AVUI
  Divendres 13 d´abril
  a les 21:00 hores.
  Bar Populart
  Carrer de la Concepció, núm. 3,
  PALMA
  (a prop del Centre Cultural Sa Nostra).

  blogger bloquer | 13/04/2007, 01:46
 4. ais

  Aquesta iniciativa m'ha tocat emocionat. Ais, seria fantàstic!

  una madona | 20/04/2007, 11:11
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS