Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

El BLOC contra l'ampliació de l'aeroport

BxP | 16 Març, 2007 16:48

 

 En la roda de premsa convocada pel BLOC avui dematí, s'ha posat de manifest la importància d'aturar l'ampliació de l'aeroport i d'elaborar un nou Pla Director de l'Aeroport de Son Sant Joan.

Aquesta ampliació suposa l’expansió de l’Aeroport en unes 100 Ha a la zona de sa Casa Blanca i la previsió de tenir un aeroport que contempli l’arribada de 38 milions de passatgers l’any 2015. Aquesta possibilitat aniria en detriment del benestar dels habitants dels nuclis adjacents a l’Aeroport i en el seu ja preocupant equilibri territorial i mediambiental, i, també, tendria unes conseqüències molt negatives en el desenvolupament territorial, econòmic i social de Mallorca.

Per aquests motius, els grups municipals que conformam el BLOC (EU-EV i PSM) demanarem al pròxim plenari de l'Ajuntament que:

 • es modifiqui el Pla Director actual per tal d’evitar un increment en el trànsit aeri i que s’augmenti la superfície de l’aeroport

 • es modifiqui també el mapa de “petjada acústica” per tal que incorpori criteris més rigorosos respecte a l’impacte acústic de l’aeroport sobre els nuclis de població veïnats (Can Pastilla, es Coll d’en Rabassa, Son Ferriol, sa Casa Blanca, s’Aranjassa i Sant Jordi)

 • es limiti el trànsit nocturn a l’aeroport així com es fa a molts de països europeus per tal de garantir el descans dels veïns.

 • es modifiqui la normativa aeroportuària per tal d’impedir la circulació d’avions que suposin major impacte acústic.

Tant el BLOC per Mallorca com el BLOC per Palma treballarem per aconseguir l'elaboració d'un nou Pla Director de l'Aeroport de Son Sant Joan, que deixi clar que no es pot jugar més amb la salut de les persones i amb l'equilibri del territori. 

Comentaris

 1. Ja n'hi ha prou

  Ara s'aeroport. I la pròxima quina serà. No m'estranyaria que fotre un hotel de superluxe al cim del Galatzó. D'aquesta gentussa ens ho podem esperar tot!
  Demà tothom a la Plaça d'Espanya a cridar ben alt i fort: PROUUUUUU!!!1

  Jaume | 16/03/2007, 18:16
 2. Bajanades aeronàutiques

  Si bé és cert que una ampliació de les instal·lacions i la construcció d'una tercera pista seria una autèntica bogeria.

  En el tema de "petjada acústica" discrepo, perquè l'aeroport fa molt temps que està en aquest lloc i hi ha construccions molt recents i a ningú se li ha obligat a comprar en aquesta zona en concret.

  Limitar el trànsit a l'estiu durant la nit, millor tanquem els hotels i ens anem tots a l'atur.

  Sobre la circulació d'avions en les maniobres d'aproximació a l'aeroport "no comment", les noves aproximacions a Madrid-Barajas i a Barcelona-El Prat són de Jutjat de Guàrdia les nocturnes i sobretot les diürnes, on es gasta inútilment una gran quantitat de combustible per no despertar a ningú la migdiada, amb el consegüent perjudici per al medi ambient.

  Ara m'heu animat a comentar una modificació que s'ha fet a una aproximació a Son San Joan, que també té tela.

  Em sap greu, simpatitzo amb vosaltres però hi ha coses que no entenc.

  Animalista Convencido | 16/03/2007, 18:25
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS