Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

El BLOC per Palma es compromet a fer desaparèixer el poblat de Son Banya.

BxP | 14 Març, 2007 18:37

Ahir dematí, els candidats del BLOC per Palma, anàrem fins a Son Banya per tal de fer públics una sèrie de compromisos que solucionaran la conflictivitat que aquest poblat genera.

Donada la complexitat del tema us afegim un document on s'explica quina és la situació actual i quines són les propostes del BLOC.

El BLOC per Palma es compromet a fer desaparèixer el poblat de Son Banya en la pròxima legislatura

 El poblat de Son Banya és un “guetto” racista i un santuari del narcotràfic tolerat i subvencionat per les institucions

Son Banya és; 

 • Una singularitat en el conjunt de l’Estat i una vergonya per a Palma
 
 • Un santuari del narcotràfic, comandat a la pràctica pels narcotraficants i subvencionat per les institucions públiques, especialment l’Ajuntament
 
 • Un focus permanent de segregació social i racial que fa que els seus habitants visquin en unes condicions indignes i amb unes lleis apart de les de la resta de la societat
 
 • Un focus potencial de corrupció dels cossos i forces de seguretat de l’Estat i dels membres del poder judicial
Son Banya és un Hipermercat de la droga visitat per 300 cotxes diaris els caps de setmana que van allà a proveir-se. Per tant, els narcotraficants són els primers interessats en el manteniment de Son Banya com a centre d’operacions i mantenen la resta de residents en situació de vasallatge als seus interessos.

L’audàcia dels narcos els ha duit recentment a fer fogir les càmares de TVE que treballaven per al programa ·”Espanya directo” o, l’any 2004, a amenaçar EU-EV per fer una roda de premsa a 200 metres del poblat.

 LA INOPERANCIA DE L’AJUNTAMENT I DEL GOVERN DE L’ESTAT El desmantellament i desaparició de Son Banya és un objectiu teòric de l’Ajuntament i de la resta d’institucions des de fa molts d’anys.

No obstant això, cap de les administracions competents – ni l’Ajuntament ni la Delegació del Govern – fan res operatiu al respecte i, de fet, Son Banya no es desmantella ni, tan sols, minva la seva població.

El programa de reallotjament subvencionat al 90% no es altra cosa que donar sortida a l’excedent de població derivat del creixement vegetatiu de la població resident.  L’Ajuntament enterra 250.000 euros anuals en despeses corrents de manteniment (232.000 € anuals) els doblers destinats al programa de reallotjament i els costs indirectes de serveis com EMAYA i EMT.Des del punt de vista del control sobre la delinqüència a Son Banya, el propi Ajuntament ha reconegut que les seves actuacions es limiten a: “... En el propio poblado de Son Banya no se ha realizado ningún tipo de control, realizándose en las inmediaciones y accesos al propio poblado.... se realiza mensualmente una medida de control,  habiéndose denunciado 86 vehículos por documentación, 1 por conducciónde vehículos a motor bajo la influencia de bebidas alcohólicas y 12 por otros conceptos.L’any 2004, l’Ajuntament Ple aprovà per unanimitat el següent: Traslladar a la Junta Local de Seguretat las necessitat d’intensificar les actuacions de control i erradicació del narcotràfic a les diferents zones de Palma i, molt concretament, al poblat de Son Riera.  Ni tan sols un acord tan inconcret com aquest ha estat complert i la Junta Local de Seguretat  (0n hi són presents tant l’Ajuntament com la Delegació de Govern) no ha introduït en la seva agenda – tal i com ha reconegut el passat dia 21 de febrer el propi Govern de l’Estat – cap mesura pla d’actuació tendent a eradicar el narcotràfic de Son Banya.

De fet, al referit escrit del Govern de l’Estat – resposta a una sèrie de preguntes plantejades per Gaspar Llamazares al Congrés dels Diputats – indica clarament que el Govern està en una posició passiva i inercial i que no farà altra cosa que el que ha vengut fent fins ara a no ser que hi hagi una demanda concreta i clara per part de l’Ajuntament.

 DAVANT AIXÒ, EL BLOC PER PALMA ES COMPROMET A:

 1.- Instar la col.laboració de l’Ajuntament i la Delegació del Govern en el marc de la Junta Local de Seguretat en base a:

 a)      Desmantellar el narcotràfic a Son Banya  mitjançant un control exhaustiu de les entrades i sortides del poblat i les tècniques que, des del punt de vista de l’operativitat policial, s’estimin més adequades

b)      Incrementar els incentius per al desallotjament de les famílies de Son Banya, no només pel que fa a l’accés a l’habitatge sinó també pel que fa a la inserció social i laboral de les famílies beneficiàries

c)       Fer desaparèixer físicament el poblat

 d)      Incrementar els esforços de l’Ajuntament i la Delegació del Govern, en el plànol social i policial, per tal de donar suport als barris on la seguretat i la convivència estiguin ja deteriorades per la presència del narcotràfic i on es puguin intentar ubicar algunes de les activitats actualment realitzades a Son Banya. 

Palma 13 de març de 2007

Comentaris

 1. Proposta com a dretanosa

  Però no sou els més esquerrans de tota l'esquerranosfera mundial? Com gosau a proposar això?

  visitant de la capella | 14/03/2007, 20:13
 2. Re: El BLOC per Palma es compromet a fer desaparèixer el poblat de Son Banya.

  mantenir una poblat gitano segregat de la resta de la ciutat i comandat pels narcos és d'esquerres??!!

  grosske | 14/03/2007, 21:38
 3. ÑÑÑ

  Tenim la dreta més cavernícola, lladre i poca vergonya del món. Algú amb dos dits de seny pot votar PP sense ser un corrupte més!

  Achtung minen ! | 14/03/2007, 21:58
 4. Yo al final te voy a votar...

  Mira Eber, no hace mucho, comenté en otro post que los partidos que saben que no van a gobernar, se pueden permitir el lujo, de proponer lo que os de la gana (ponerle puertas al campo), total, no lo vais a cumlir.
  Por ejemplo, no puedes decir que tus actuaciones serán: tres colegios, dos institutos, y un hospital. Lo primero xq no sabes quien va a dirigir educación o sanidad, eso en el mejor de los casos...
  y lo segundo porque el partido que va a gobernar contigo tiene otro programa, otras propuestas y otras ideas.
  Entre la propuesta del otro día de la policía local, y la de hoy, te propongo para Ministro de Interior. (siempre que levantes la censura). No creas que la idea es del todo mala el PSOE ya te quería como alcalde en el 2003.

  RIC | 15/03/2007, 08:55
 5. OPA BOY A CER UN CORRAL....

  Que chollo tienes Eber. Dicen que la MAM tiene suerte, pero lo tuyo es la monda. Ella por lo menos tiene que estar todo el día en la peluqueria o en el MEGA SPORT dandose masajes o tratamientos corporales para estar guapa en las ruedas de prensa, presidiendo el Consell, presentando a sus candidatos o enamorar a P.Serra. Vamos que se lo curra. Pero TU, los últimos meses de cada cuatro años sacas a pasear tu lengua viperina y sueltas todo lo que te viene en gana. Como dice el tal RIC, sabes que tienes margen de salir pero ninguno de gobernar y puedes prometer la luna, el sol y el oro, porque no deberas rendir cuentas jamás.

  Deja paso a las nuevas generaciones y dedicate a tus gallinas. Por cierto ¿ponen huevos?.

  Comunista jove | 15/03/2007, 11:54
 6. PFFFF

  La verdad es que la gente asusta, ojala venga una ola gigante e inunde esta isla de payasos...no nos merecemos nada mejor ni siquiera merecemos el oxígeno que emana de los árboles...jajaja ojala ojala jajaja (risa medio maligna).
  Deu bon día y a ver si es cierto que alguien mete mano a lo de SOn banya que lo que aún no ha dicho ningún "comentarista" es que la indulgencia que tienen con el poblao es una verguenza en mayusculas y encima que a alguien se le ocurre mencionar el tema pua! pues a criticarle...(pero no a su propuesta sino a él) ¿entonces que sentido tiene? NINGUNO...-hola que tal vengo a dialogar sobre el narcotrafico...-no porque eres no rojo de mierda...-a bien gracias nos vemos en el infierno....-bien vale pero recuerda eres un rojo de mierda...-si claro no lo olvidaré puto facha...-rojo de mierda -puto facha -rojo de mierda -puto facha -rojo de...BOOM!!!
  La politica balear es muy divertida ojala os vaya bien y cuando se unda el barco haya botes salvavidas para todos ¡incluido yo!

  Dr.Calvario | 15/03/2007, 13:13
 7. i en Matas

  I que farà en Matas sense el super de la coca?

  Maria | 15/03/2007, 13:50
 8. Això s'ha d'explicar.

  Bé, però i que fareu amb tots els consumidors del "super"?. A on ficareu tots els habitants de Son Banya? Si me dius a Son Vida tendria un poc de credibilitat aquesta proposta. Però si no deis res, hom pot pensar que com l'anunci de Milar, xiulareu...I tot acabarà com sempre. Emprenyant a la classe mitja ficant a las pacas, las guapis, los chorbas, los tomatitos, las berenjenitas, a les barriades que encara tenen una certa dignitat.

  sense nom | 15/03/2007, 13:50
 9. fer desaparèixer son Banya

  Ja fa anys que s'hauria d'haver fet, eliminació física inclosa d'aquest poblat. Cal, però, reallotjar tots els seus habitants i el més disseminats possible. No crec que la vostra proposta sigui dretana, dretà é mantenir Son Banya.

  Una pregunta ¿Quants votants són clients de Son Banya?

  Eusebi | 15/03/2007, 13:56
 10. Son Banya, la patata calenta

  Sens dubte, el problema de Son Banya és una patata molt calenta.
  El plantejament vostre em sembla molt coherent i valent. Així i tot, la solució real és molt complicada. Com a polítics, teniu l'obligació de plantar cara a aquesta situació, i per això vos aplaudesc. Ara, vos avanç que hi trobareu molts d'entrebancs. D'entrada, els mateixos que diuen que els dugueu a Son Vida s'escandalizarien si els hi pagàssiu una casa per allà. També és cert que poca gent vol que li col·loquin davant ca seva una família de gitanos. I reallotjar-los tots junts només seria traslladar el problema de Son Banya a un altre lloc. La solució és molt complicada. Sort.

  Toni | 15/03/2007, 15:04
 11. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  PP-UM:Corte de fantasmas.

  Jucef ben Maimó Aletzar | 15/03/2007, 15:39
 12. La Mafia PP-UM.

  PP-UM:Un autèntic regal de Satanàs per a Mallorca.

  Jucef ben Maimó Aletzar | 15/03/2007, 15:40
 13. Ladrones y mentirosos en el Gobierno Balear

  Els ocells i les flors del camp valen més que nosaltres(Mt 6,25-34)

  Jucef ben Maimó Aletzar | 15/03/2007, 15:41
 14. La ppela és la ppela

  Mentres hi hagi gent que es diu eivissenca, i vend sa seua terra per trenta monedes com Judas…

  Anónimo | 15/03/2007, 15:50
 15. Son Banya

  A veure a ón ficau aquesta gent, perque per el Rafal- Vivero estan fins els collons d´ells. Resulta que el Ibavi el esta donant viviendas de V.P.O i estan crean gúettos per tot, es un pute dessastre droga, robatoris, amenaçes a la gent, esper que es tengui present tot aixó.

  Jaume | 15/03/2007, 16:16
 16. a Jaume

  Toques el tema clau. Estan farts a al Rafal. al Vivero, a Son Gibert, a Son Gotleu, al Camp Redó... qui cregui que això de Son Banya és una peixera estanca que preserva la resta de la ciutat viu a la lluna. Son Banya és un niu e delinqüència i una fàbrica de delinqüents que irradia per la resta de la ciutat. La delinqüència s'arregña amb mesures policials, socials i judicials, no fent-li santuaris

  grosske | 15/03/2007, 17:16
 17. no creo que resulte

  Si se controlan entradas y salidas la droga se mudará a otra parte. Si se desmantela Son Banya la droga se mudará a otra parte. Es como tratar de agarrar un pescado fresco, se escurre entre las manos.
  Lo de "tècniques que, des del punt de vista de l'operativitat policial, s'estimin més adequades" queda muy bonito, pero suena un poco como aquello que decíamos en la escuela cuando ya no sabíamos más de la lección "...y etcétera, etcétera, etcétera...".
  Para acabar con Son Banya hacen falta un ejercito de policías y otro de Jueces y fiscales. Es curioso que Maria Antonia Munar nos quiera meter un 2º horno incinerador porque no quiere un vertedero de basuras en la isla, y sin embargo consienten un vertedero de personas en torno a la droga. Más valdría erradicar esto.
  Soy muy pesimista en torno al tema, pero...mucha suerte.

  XOR | 15/03/2007, 22:32
 18. a XOR

  Tens raó: desmantellar Son Banya no erradicarà el narcotràfic. Agafar un iot amb 200 kilos de coca tampoc però això no vol dir que hagis de consentir que tenguin al port una zona de càrrega i descàrrega aposta per ells. D'altra banda, Son Banya té d'altres lectures: a nosaltres ens rebel.la que generacions i generacions d'infants de Palma s'hagin criat a un poblat segregat i on tenen clar des dels tres anys que l'autoritat no deriva de la llei sinó del control del clan de la droga

  gr | 16/03/2007, 07:15
 19. Al salvador

  Grosske, el poblat gitano i cavernícola vol ser un poblat gitano i cavernícola. On vas a salvar gent que no vol ser salvada de res? Molts mallorquins i mallorquines pensen que sort que no teniu poder per dur a terme desbarats com aquest -"accions valentes", en diuen alguns per aquí-, ja que només de pensar on duríeu tot el muntatge sonbanyer n'hi ha per preocupar-se i molt. La merda, si se remena, ... I si l'escampa...Aquesta "idea brillant" esperem que no vos la copiïn els altres, que són els que solen governar

  del bloc, no | 16/03/2007, 09:03
 20. A Grosske

  Som un resident de zona del Rafal i et puc confirmar que arribat es moment que la gent no pot sortir segons quines hores per es carrer. El Ibavi esta fent pisos de lloguer i fican tota aquesta gent junta i estan dins la seva salsa. Els veinats de la zona es veuen impotents i la policia no fa absolutament res, es insoportable. No entenc com las Institucións com l´ajuntament , Govern Balear no fan res es una cosa increible i damunt has de sentir que casi casi els regalan els pisos si deixen S. Banya.

  Jaume | 16/03/2007, 16:02
 21. un altra de ses mangarrufes a cara alta

  trob que lo de son banya fa molta pudor i que ses "forces de seguritat" no serveixen ni per lo que han de fer que és protegir-nos a noltros i es nostros fills que per ixò les pagam. Estàn venuts i compinxats per no dir cumpixats tots els caps de sa policia, dels clans i els polítics, que permeten això. jo no sé lo que tenen montat però sé cert que hi ha molta gent enganxada a sa merda que allà es distribueix, de totes ses edats i condicions socials. això podreix ses ments de sa gent amb capacitat de pensar. claro, mentres estam d'after i de discoteques o durmiendo la mona no pensam en res. entre això i sa puta televisió, ses modes, el culto al cuerpo ses noves generacions tenim els ulls clucs i anam sords. es s'alzheimer des joves, així saps que ho és de fàcil, tenir sa gent contenta! estan tots cegos i és un problema molt gros. jo no sé com es pot arreglar però no estic d'acord en què se'ls donin pisos a preus baixos a aquesta gent, tots estàn forrats de pasta, passetgen bons cotxos i tenen xalets i propietats. allà només hi tenen es "kiosco" on fan es turnos, no mos pensem que aquesta "pobre gent" viu allà per favor. també trob molt arriscat lo de disgregar-los per zones ja que mantendràn sa seva activitat però crec que així serien punts més aïllats i més "fàcils" de detectar i controlar. no ho sé tú groske si ho arribes a fer te faran una plaça o un monument. tu palante

  no ho vull dir | 24/03/2007, 20:16
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS