Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

Nanda Ramon amb l'OCB a Europa

BxP | 01 Març, 2007 15:52

 

Una delegació de l’Obra Cultural Balear s’ha desplaçat avui, dijous dia 1 de març, al Consell d’Europa a Estrasburg, per entrevistar-se amb Sonia Parayre, responsable de fer un seguiment sobre el grau de compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries per part de l’Estat espanyol. L’encontre s’emmarca en el viatge que l’entitat està fent durant aquests dies a diverses institucions internacionals per denunciar la política lingüística del Govern Matas.  Jaume Mateu, president de l’OCB; Tomeu Martí, coordinador de l’entitat; i Jaume Garau, responsable de relacions internacionals, han lliurat a Paraye l’informe La realitat del català, llengua pròpia i oficial de les Illes Balears, a la llum de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. El text denuncia la política lingüística del Govern Matas durant els darrers anys. Així, analitza les mesures que incompleixen la Carta en àmbits com l’ensenyament, l’administració, els serveis públics, els mitjans de comunicació públics i la cultura. L’any 2005 el Consell d’Europa ja va valorar negativament el grau de compliment de la Carta a les Illes Balears en àmbits com l’educació o l’administració pública.

Comentaris

 1. Equidistància partits: necessària

  OCB: no partiditzis!!!

  soci | 02/03/2007, 11:52
 2. Molt lleig

  és terrible que el Bloc s'aprofiti de la feina de l'OCB d'aquesta manera. Horrorós. I com a soci de l'Obra i simpatitzant del Bloc, m'agradaria que no se tornàs a repetir.

  Votant | 02/03/2007, 15:41
 3. Re: Nanda Ramon amb l'OCB a Europa

  Jo som soci de l'obra i també votant. Com a soci de l'obra tenc molt clar quins són els partits polítics que tenen legitimitat moral i feina feta com per sortir a una foto devora de l'obra. Com a votant, per això, i per moltissimes altres coses votaré al BLOC. Jo vaig a les assemblees de l'OCB, jo vaig al seu local, jo vaig a les seves diades, etc, etc...i que vols que et digui votant emprenyat em dona la sensació que tu no. La foto de na Nanda amb gent de l'OCB no es la que surt als diaris (que es l'imatge pública de l'OCB) per tant no pas gens de pena. Na Nanda em consta que es soci de l'OCB de fa anys i la seva tasca cultural es indubtable. Fora manies bloqueros. Endavant!

  soci-votant | 02/03/2007, 18:06
 4. Re: Nanda Ramon amb l'OCB a Europa

  A partir de sensacions no podem fer afirmacions categòriques com la que fa el company soci de l'Obra. Desconec la implicació del company en les tasques de l'OCB, però conec la meva a bastament, i repetesc que no m'ha agradat la foto: no sé si sortirà als diaris o no, però ja ha sortit aquí. Per mi és una apropiació de la feina de l'Obra des del moment que a la mateixa frase hi surt OCB i Bloc, per molta legitimitat que tengui aquest partit o no.

  Na Nanda fa anys que és sòcia de l'OCB: que se faci un blog i parli dels seus viatges, però parlant-ne en un blog de campanya, dóna la sensació que hi ha anat per això, per fer campanya. Molt lleig, i molt trist.

  Votant | 02/03/2007, 18:20
 5. Re: Nanda Ramon amb l'OCB a Europa

  Ai, votant: el PP i UM fan lo que els hi passa per allà, tot sel's hi consent. En canvi els altres sempre ens l'agafam amb paper de fumar. Me sembla molt bé que na Nanda hagi anat al viatge, i que hagi aprofitat el blog per penjar la foto. Faltaria més.

  cavall fort | 02/03/2007, 19:47
 6. és, simplement, vergonyós...

  Me pareix que ja és ben hora (i aquesta junta ho intenta) que se separi l'OCB de cap partit polític, especialment del que ve na Nanda. I me pareix a mi que na Nanda se n'ha d'haver anat a París com a SÒCIA no com a representant ni de cap partit ni de cap llista electoral ni res. l?obra no ha de ser un instrument per captar vots, perquè no tot val, dins aquesta lluita...
  Així és que na Nanda H D'ANAR a París, lògicament (no en mancaria d'altra), però no i ha d'anar per treure'n un profit!

  Simplement sòcia. | 02/03/2007, 20:48
 7. De tot plegat

  És imprescindible que l'OCB aparegui públicament com allò que cal que sigui: la plataforma cívica comuna dels sensibles al manteniment de la nostra llengua, cultura i identitat. I això es fa mantenint una sana imatge independent dels partits, sobretot i molt especialment en època electoral. Això no és paper de fumar sinó seny, intel·ligència i sentit pràctic.

  soci | 03/03/2007, 10:24
 8. Per una foto?

  A la foto també hi apareix en Cil Buele i, evidentment, no passa res. Els que segur que no hi són és n'Aina Calvo, en Nadal o na Cirer. Ja està bé de perdre el temps amb dois.

  Pep H. | 05/03/2007, 12:11
 9. Cil Buele????

  Idò aniré a l'oftalmòleg, que dec tenir cosa a la vista, ja que a la foto jo només hi veig na Nanda.

  Pop H. | 06/03/2007, 10:35
 10. cil

  la foto amb en cil, ha sortit al diari de balears

  un | 06/03/2007, 14:03
 11. Oftalmòleg

  A l'oftalmòleg no ho sé però si tens un minut ves a la pàgina de l'ocb o mira el balears i el veuràs. Meam si trobes na Calvo? o en Nadal?

  Pep H. | 06/03/2007, 15:24
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS