Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

ATUREM EL CANVI CLIMÀTIC

BxP | 03 Febrer, 2007 14:42

EL BLOC ES COMPROMET A FER UNA AUDITORIA ENERGÈTICA DE TOTS ELS EDIFICIS, SERVEIS I INSTAL·LACIONS MUNICIPALS PER TAL DE COMBATRE EL CANVI CLIMÀTIC

L’Ajuntament de Palma és un gran consumidor d’energia. Tanmateix, enmig de l’alarma provocada per les conseqüències del canvi climàtic, és un fet innegable que l’Ajuntament continua malbarantant molta energia.

Ho fa, bàsicament,  a través de la il·luminació pública, de la il·luminació a les oficines i instal·lacions municipals, de la calefacció i de l’aire condicionat i dels vehicles que en depenen:

 • El Parc automobilístic de manteniment i d’algunes empreses municipals (no totes) està envellit i no respon a criteris d’eficiència energètica.
 • Els aires condicionats i les calefaccions no estan regulats de manera harmònica i perquè unes dependències estiguin en condicions òptimes d’altres han d’obrir la finestra.
 • Els panells d’energia fotovoltaica són inexistents i les bombetes de baix consum una rara excepció.

La única manera d’afrontar aquesta situació és realitzar una AUDITORIA ENERGÈTICA dels edificis, instal·lacions i serveis municipal, auditoria reclamada en nombroses ocasions pels grups municipals d’EU-EV i el PSM però que no ha arribat a realitzar-se mai.

Aquest és un compromís ferm del Bloc per Palma que vol que el nostre Ajuntament sigui pioner en l’estalvi i utilització eficient de l’energia. Les inversions que s’hagin de realitzar seran rendibles econòmicament a mig termini i la nostra ciutat farà una contribució efectiva a la lluita contra el canvi climàtic.

Comentaris

 1. Apagada

  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDN=2514

  Premsòmetre | 03/02/2007, 17:36
 2. Canvi climàtic

  http://www.elsingulardigital.cat/cat/viewer.php?IDH=332

  Premsòmetre | 03/02/2007, 17:56
 3. vehicles?

  carros amb bísties. les bísties amb contracte, assegurança medica i jubilació garantida. I a més les seves caquetes es podran utilitzar per adobar els jardins, això és reciclatge.

  xolo | 03/02/2007, 18:16
 4. Article boníssim

  AVUI 4 febrer 2007
  El 'sistema antisistema'
  L'hora del tallat
  Francesc Puigpelat
  L'apagada de llums contra el canvi climàtic va tenir efectes curiosos. Resulta que la immensa majoria de la gent normal i corrent va passar olímpicament d'apagar els llums. Jo, per exemple: a les vuit del vespre de dijous, havia aconseguit (a la fi) que la meva filla es posés a fer els deures i el meu fill era a la banyera. Hauria estat una frivolitat imperdonable apagar els llums cinc minuts. I, com jo, suposo que molta altra gent que no ens estem d'orgues. ¿Potser és que no tinc mentalitat antisistema? Probablement. Perquè, esclar, la convocatòria venia d'una plataforma antisistema anomenada Aliança per al Planeta, formada per 70 oenagés.

  Qui va apagar els llums, doncs? Primer, les institucions públiques: edificis d'ajuntaments o Generalitat (la plaça de Sant Jaume), el Tibidabo, el pont d'Amposta, etc. Segon, l'església: la Sagrada Família, la catedral de Girona, etc. Tercer, les grans empreses: La Caixa, el Barça, El Corte Inglés, Gas Natural, l'Hotel Palace (antic Ritz). Aquest és el llistat dels antisistema (!?) de Catalunya.

  Risible? Del tot. Ara: sempre hi ha periodistes disposats a fer interpretacions dels fets tan tòpiques com falses. En un diari, llegeixo: "L'apagada va deixar clar que les preocupacions que eren fins ara més pròpies dels grups ecologistes s'han fet ara extensives a tota la societat". Mentida: a tota la societat, no. La societat (el ciutadà privat mitjà) va passar de l'apagada. Els que van respondre van ser les institucions públiques i les grans empreses. I per què? Per sortir als diaris i la tele: pura hipocresia.

  En un altre punt, el text apunta: "El que van aconseguir aquests cinc minuts va ser comprovar el poder de la ciutadania per marcar l'agenda dels governs". Un altre cop un tòpic fals: identificar les ONG amb "la ciutadania". Això és una errada gravíssima: les ONG no s'han presentat mai a unes eleccions i, si s'hi presentessin, traurien quatre vots. Una de les perversions més fortes de la nostra democràcia és, com ja ha escrit Ferran Sáez Mateu, atorgar a les ONG una representativitat que no tenen.

  Aquests textos periodístics són significatius perquè mostren com la ideologia dominant del sistema antisistema ho contamina tot. Primer, es confonen els ajuntaments i les grans empreses amb "la societat". Després, es confonen quatre oenagés amb "la ciutadania". Però l'única realitat és aquesta: la mobilització de dijous només se la van prendre seriosament els antisistema (les ONG) i el sistema (les grans empreses i els poders públics). El resultat és una curiós artefacte ideològic que funciona cada cop més, i que podríem batejar com sistema antisistema.

  El sistema antisistema es basa en la hipocresia d'uns que viuen del màrqueting (les ONG) i la hipocresia d'uns altres que s'hi apunten amb càlculs electorals o econòmics (empreses, institucions i mitjans de comunicació). Resultat? Que el fariseisme antisistema té un públic amplíssim de votants, com molt bé ha ensumat (des del seu cotxe oficial) l'Imma Mayol.

  Premsòmetre | 04/02/2007, 17:49
 5. Campanya

  Bon dia a tots dos,

  Com preveis contrarrestar sa campanya duríssima que farà el PP per no perdre sa majoria absoluta a les Illes?(En-recorda't al 2003: sector hoteler en contra, coaccions a empreses per redreçar el vot,etcètera...)
  Gràcies.

  Gerard | 05/02/2007, 07:58
 6. Illes Tropicals

  La temperatura del mes de Novembre (la mitjana) va ser de 17ºc tres graus per sobre d'allò considerat normal. El canvi climàtic es un fet. Ahir a Valldemossa a les sis de l'horabaixa estàvem a 12ºc quan allò habitual pel mes de Febrer es estar a 8 o 9 com a molt. En fi ja podran xerrar de protocol de Kyoto i d'altres martingales però al pas que anam ja em veig l'any que ve celebrant la nit de cap d'any al Trenc o a Formentor. Menys apagades simbòliques. Menys ciment, això....es el que toca. Encara que no ho paresqui l'encimentada urbanística també afecta el clima. Acceleració del procés d'erosió i desertització en destruir-se la coberta vegetal.

  Jaume | 05/02/2007, 21:09
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS