Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

EL VALOR DEL PATRIMONI

BxP | 01 Febrer, 2007 21:48

Els candidats del BLOC PER PALMA hem participat avui en un cafè-tertúlia del BLOC amb professionals, tècnics i agents socials especialitzats en el tema del patrimoni històric a Palma.

S'hi ha abordat el tema d'una manera transversal: com un element històric i cultural irrenunciable, però també com un element crucial per al sector turístic, d'una enorme potencialitat econòmica i com un referent fonamental de projecció exterior i d'adhesió i caracterització interna.

Hem parlat de desenvolupar els elements jurídics, de millorar la gestió i la protecció, de garantir la conservació, d'establir criteris d'actuació, de formar professionals especialitzats, de divulgar i d'educar.

També hem parlat de la creació d'un Institut de Patrimoni, de reivindicar i protegir la memòria històrica de la ciutat, d'invertir l'1% Cultural, de millorar la dotació de Departament de Patrimoni de Cort, d'unificar i coordinar les competències en aquest camp i de considerar el patrimoni en totes les seves experssions (patrimoni documental, industrial, nàutic, industrial, etnològic... les barriades, la indumentària...).

I tu, què hi haguessis afegit?

Comentaris

 1. Futur

  Bones!

  M'agradaria sebre si teniu ja un programa electoral preparat o ho estau encara rumiant.En aquest sentit, quines són ses propostes en quant a parcs naturals i zones protegides?
  Si m'ho permeteu, en aquest àmbit de privacitat relativa i sense esser massa optimista sinó realista, com veis es futur del nacionalisme illenc?Moltes vegades sa ciutadania tenim sa sensació de que els polítics viviu molt lluny de sa realitat.Heu passejat per Ciutat alguna vegada darrerament?Com veis el futur d'aquesta terra a nivell econòmic, social i cultural?Ho dic perquè jo ho veig molt magre...

  Gerard | 02/02/2007, 14:32
 2. Futur

  Hola, Gerard. Estam tancant l'esborrany de programa que, a partir de la setmana que ve, enviarem a la gent, a la militància, als simpatitzants, a les entitats... La data prevista per aprovar-lo en una convenció és dia 10 de març.

  Jo també pens que les coses són difícils, i els problemes, grans. Per això estic en el Bloc. Per mirar d'aportar alguna coseta.

  També passeig per Pama i veig coses que no m'agraden. I no et pensis que vivim tan enfora de la realitat: visc a l'Eixample, faig escola a Son Oliva i cada dia camín amunt i avall per anar comprar a l'Olivar o anar a cercar els nins d'escola. En fi, com tothom.

  Nanda | 02/02/2007, 16:41
 3. Suggerència

  Jo hi afegiria una tertúlia continuada amb la gent especialitzada a viure en aquest món dia a dia...

  Suggeridor | 03/02/2007, 11:36
 4. patrimoni

  Però en el programa a part de tota la filosofia general de bones intencions aniran propostes més concretes i factibles, no?
  Per exemple: modificar(i actualitzar) la llei de patrimoni històric balear i aprovar-ne un parell de reglaments de desenvolupament que podrien ésser força útils

  Lluïsa | 04/02/2007, 13:34
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS