Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

LA DIADA D'ENGUANY

BxP | 31 Desembre, 2006 17:21

Una Diada diferent:

La primera del BLOC; la darrera del PP.

Escoltant a la fi Somiseremràdio; però fora sentir els tamborers.

Avui a Cort, l'entendard, la cimera, la colcada, la corporació, la música, les senyeres, la gent, els infants... La batlessa s'estimava més que en Pere i en Manel no hi fossin, però un dia així...no hi podien faltar. De fet, s'han multiplicat!

 

A Cort, dia 31 de desembre

 

 

Comentaris

 1. Imprescindible

  "Pobres catalans

  Els catalans som rics i ho seguirem sent durant anys. El nostre risc més immediat no és deixar de ser rics sinó deixar de ser catalans. Històricament hem aconseguit ser rics perquè érem catalans i això ens donava unes característiques especials que ens feien espavilar. Ara hem perdut aquesta empenta i ens diuen que no cal recuperar-la. Que ja tenim institucions que s'ocupen de resoldre tots els nostres problemes i que no cal que patim i ens esforcem. La política intervencionista està matant l'ànima del país. Està matant la iniciativa i la identitat, que figura que ja tampoc no ens cal. Aquest és el risc."

  Avui, 2 de gener de 2007
  Engrunes, Joan Oliver

  Premsòmetre | 02/01/2007, 11:33
 2. Sonen de veritat

  La Cirerada de la Batlesa és de vertader record Guinnes, per el que representa de acció caciquil, i per això inclós la seva formació política la tindria que fer fora. Però el que vertaderament sona de veres, és la presència del Sr. Groske a la manifestació per l'Autodeterminació del nostre poble. El Sr. Groske, durant anys havia excusat la seva presència amb l'argumentació de que ell (molt purità) no participava de cap genocidi, i segons ell l'entrada del Rei jaume I ,sols fou un genocidi. Ara, enguany ja li sembla bé participar a una mostra de reivindicació d'uns fets "genocides". Es veu que quan el cul comença a refredar-se, es fa precís serca maneres de fermar-se a cadires. Mira millor compret uns "gallumbos" de llana, però deixa tranquil el Nacionalisme, ja li feres mal ha bastament. Hi ha persones que pel vist han oblidat l'història, tals com els dirigents del PSM. No oblidem que qui no és recorda de l'història es veu obligat a repetir-la.
  Malgrat tot Molts D'anys a tots

  Joanot Colom | 02/01/2007, 21:26
 3. A Joanot Colom

  En vida teva, Joanot.
  No sé si m'he perdut però parles com si et sabés greu que n'Eberhard participàs a la manifestació per l'Autodeterinació. Supòs que no ho he entès bé, perquè els nacionalistes -els que practicam el nacionalisme cívic, com a mínim- aspiram a incorporar el màxm de gent dins la nostra reivindicació i a eixamplar tant com sigui possible la base social del nostre suport. El nacionalisme és una reivindicació legítima que pot ser assumida per qualqsevol demòcrata, no? No demanam carnets de pedigrí ideològic o puresa de sang, veritat? Allò que volem és compartir i no competir, no?
  Això, Joanot, que anam pel bon camí. I que molts d'anys.

  Nanda | 03/01/2007, 00:30
 4. a Joanot Colom

  Per interpretar correctameent el que dic convé escoltar el que dic i no el que algúns han dit que dic. Ni jo ni EU hem dit mai que no participàssim a la manifestació pel tema del genocidi (trobaràs informació abundant sobre el tema a "Grosske.Bloc personal") Jo i EU hem participat sempre a l'acte institucional central del 31 de desembre (cosa incompatibleno amb l'aversió al 31-D que m'atribueixes)i avui mateix hem presentat una proposta per revaloritzar el 31-D i la Festa de l'Estendard. El que sí és cert és que el genocidi fou una de les causes per les causes vàrem donar suport a celebrar la dia el 12 de setembre i no el 31 de desembre. Ens estimarem més una data amb contingut més polític i no associable a un fet d'armes. Es una decisió discutible però que de cap manera implica aversió al 31 de desembre. El 31 de desembre és l'aniversari d'un fet d'armes i d'un genocidi (supós que això no ho discuteixes) però també és la data que inicia la nostra actual identitat cultural i lingüística. Hi ha llums i ombres al 31-D com en gairebé tot. El món, afortunadament, no és binari (o, si t'ho estimes més, maniqueu). Procurem no ser-ho tampoc nosaltres

  grosske | 03/01/2007, 15:55
 5. Manipulacions

  Ara he vist la web del "Tercer Espai" i manipula descaradament les opinions de n'Eberhard sobre el 31-D. Igualets, igualets que El Inmundo, aquesta gent. I, per suposat, ni una paraula de què UM no ha participat mai a la manifestació.

  Cada vegada sembla més clar que ha en marxa una campanya d'intoxicacions contra el Bloc que es basa a acusar a Esquerra Unida-Els Verds d'esser uns "furibunds espanyolistes". L'argumentació és pobríssima, basada en mentides i tòpics. I l'objectiu és obvi: buidar el Bloc de vots nacionalistes per reforçar altres opcions.

  Es Jai de sa Barraqueta | 03/01/2007, 16:38
 6. El gra i la palla

  Destriem, avui que comença l'any, el gra de la palla, l'accidental de l'essencial. I centrem-nos en els fets evidents, no en les paraules volàtils.

  La qüestió no és fer tests de "nacionalisme"; ningú no ha de pretendre que Esquerra Unida i Els Verds es facin nacionalistes. "Nacionalista" s'ho diu la senyora Munar i pacta amb el PP l'asfaltat de tota l'illa, l'estatutel·lo de na Rosa Estaràs de Cansado i la subordinació del català.

  EU i Els Verds, en canvi, no es diuen nacionalistes però han defensat la terra i la llengua de Mallorca amb molta més constància i contundència que molts de pretesos "nacionalistes". Jo, nacionalista, som més pròxim a la gent d'EU i Els Verds que al senyor Antoni Pasqual, conseller d'obres ´públiques d'UM... A Jaume Matas li passa just a l'inrevés. That's all folks.

  Allò que importa és que Alternativa i el PSM són forces mallorquines, mallorquinistes, d'obediència mallorquina i que coincideixen en l'essencial: a defensar el dret a l'autodeterminació dels mallorquins, a impulsar polítiques progressistes i de benestar per a la majoria, a defensar la terra del saqueig a què es sotmesa i a constituir governs de canvi, honrats, demòcrates i lliures de compromissos amb els poderosos. És per a això que s'han unit. I és per a això que els votarà la gent. El quinze per cent de l'electorat que ja els vota i, encara més, tota la gent que sabrà valorar aquest gest d'unitat, més enllà del partidisme, per parlar d'allò que a la gent l'importa, per fer possible un govern de la majoria, des del poble i per al poble... d'una puta vegada en aquesta terra.

  I quant a la festa d'avui, enhorabona. Heu fet -Grosske i Ramon i Carrió i Gelabert i...- el que tocava: defensar els febles injustament trepitjats i commemorar de manera civilitzada i digna el 777è aniversari del naixement -part ple de sang, com tots- d'aquest pobre poble, d'aquest puta país. De l'únic país que ens queda. Visca Mallorca!!!

  Toni L. | 03/01/2007, 20:25
 7. JOANOT COLOM

  Bé, senyores i senyors, volíem dir que per l'esfera dels blocs nacionalistes circulen dues persones signant Joanot Colom. La primera, que començà a reutilitzar aquest nom va ser un grup de gent que són els autors/es d'un bloc nou que es diu "La cova dels contrabandistes". Que podeu començar a veure en voler. D'aquí va sortir una proposta llançada a l'aire que era recolzar d'una manera visible els dos tamborers el dia de la Diada. I avui acabam de veure que cert individu, aquí dalt ha emprat també el pseudònim de Joanot Colom. Li demanam a aquesta persona que almanco tengui l'amabilitat d'especificar que no és el mateix Joanot Colom que des de fa algunes setmanes signa comentaris en el món de la blogesfera nacionalista.
  Res, era per a que tothom, i na Nanda i en Grosske en especial sabessin que el post d'aquí dalt signat per Joanot Colom no té res a veure amb els altres posts que han llegit escrits per aqueixos altres Joanots Coloms.

  P.S: el vertader Joanot Colom mai hauria dit "la tendria que fer fora". Es diu l'hauria de fer fora, estimat usurpador de nom.

  Joanot Colom de la Cova. | 04/01/2007, 20:06
 8. A Joanot Colom de la Sala

  Em sap greu JC de la Cova que t'hagis sentit ofés perquè hagi fet ús del mot de Joanot colom. Puc certificar que no tinc res ha veure amb el de la Cova. Però si vull dir que jo fa molt de temps que faig ús d'aquest mot de Joanot Colom, per el respecte històric que li tinc, i sempre li tindré. També dir que l'us d'aquest nom no és exclusiu de ningú.
  P.S. Gràcies per la teva classe d'ortografia, és una falta d'entre altres que faig sovint, però cada dia m'hi mir més per evitar-ho. Però quasi segur que en Joanot Colom vertader no era tan gramatical com tú. Estimat... usurpadors en tot cas heu serem ambdos, tú i jo.
  Salut company

  Joanot Colom | 04/01/2007, 20:34
 9. Als Joanots

  És divertit això dels pseudònims i de com es poden arribar a embullar les coses a la blogosfera. En qualsevol cas, ara que està aclarit, crec que teniu un estil tan diferent que podeu continuar utilitzant el mateix pseudònim i ja no us confondré pus.
  Una besada i un bon any.

  Nanda | 04/01/2007, 22:46
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS