Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

VIVENDES DE 90 M2: 142 € DE LLOGUER, 90.000 A LA VENDA

BxP | 25 Abril, 2007 11:46

 

No és cap utopia: és un dels compromisos del Bloc en el tema de l'habitatge.

On està el "truco"?. Es fàcil de saber si pensau que més del 50% del preu d'un habitatge va a parar a les butxeques d'especuladors, promotors i intermediaris.

Es una mica com el que passa amb les tomàtigues però multiplicat per mil.

Matutes féu una bona part de la seva fortuna comprant tots els voltants d'Eivissa i controlant especulativament el creixement d'aquesta ciutat. Això està passant ara mateix a Palma amb els Grande, Cursach, Rocha, etc. Què fan les institucions?: res. Segons el Miniterio de la Vivenda, som la comunitat autònoma que menys habitatge de protecció oficial ha construit els darrers anys  tot i ésser, com som, una on els preus han pujat de manera més acccelerada.

El Bloc proposa crear un Institut Balear del Sòl i un Banc Públic de Sòl i destinar un 1% del pressupost de les institucions (autonòmica i municipal) a adquirir sòl (per compra o per expropiació). A partir d'aquí es tracta de banyar-se a tope, de participar a les Juntes de Compensació, de fer de promotors i, si m'apurau, de fer en certa manera d'especuladors... però el benefici d'aquesta tasca, enlloc de servir per fabricar fortunes immenses en pocs anys, ha de servir per facilitar habitatges assequibles a la gent. L'objectiu són 2500 HPO anuals dels quals 1000 a Palma i una bona part destinada a lloguer i, molt especialment, per a la poblacíó jove.

Devallar el preu habitual d'un HPO o facilitar lloguers molt assequibles és possible si prescindim dels beneficis especulatius o si - en la mesura que es construeixin també habitatges lliures - es socialitzen aquests beneficis i es fan revertir sobre el conjunt dels ciutadans

Es això irrealitzable o contrari a la llei (fins i tot a la del mercat)?. De cap manera. Això és, en bona mesura, el que estan fent les institucions, a través de GESTUR, però només per a la construcció de polígons industrials. Perquè s'impliquen en facilitar sòl industrial a les empreses i no en facilitar habitatges als ciutadans?. Deix la resposta en les vostres mans

Si voleu ampliar la informació podeu llegir aquest comunicat que hem fet avui: propostes Habitatge.doc

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS