Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

NOVA PROVA DEL PELOTASSO DE SON ESPASES

BxP | 10 Abril, 2007 17:42

Hi ha diferents pelotassos de Son Espases: el que dòna la sanitat privada en la mesura que el nou hospital públic es retrassarà uns 8 anys respecte a la data prevista si es fés al solar de Son Dureta, el dels especuladors que es varen posicionar a la zona de la Real amb l'expectativa de la seva urbanització... i el pelotasso de la compra de Son Espases pròpiament dit.

Darrerament, una nova dada ha posat negre sobre blanc que l'Ajuntament, decidit a comprar Son Espases "caigués qui caigués", va comprar per 7,2 milions d'euros una parcel.la que podia haver expropiat per 1,2. Es a dir, que va tudar 6 milions d'euros de les nostres butxeques.

La dada és la següent: la Junta de Govern municipal de 14 de febrer passat acordà adquirir uns terrenys per ampliar Mercapalma a 13,42 €/m2.

 

A l’informe tècnic que s’adjunta a l’acord es diu textualment:

 

"Se considera como valor del suelo, a la fecha de redacción de este informe, , la cantidad de 13,42 €/m2 para suelos rústicos de secano, destinados a equipamientos municipales en el ámbito de la ampliación de Mercapalma." A quant es vagar el metre quadrat de Son Espases ara fa més de tres anys?: a 27 €/m2. Més del doble i tres anys després!.

No és la primera dada que ens alerta sobre això. L'any passat, el peritatge judicial encarregat pel jutge que entén del contenciós-administratiu presentat per la Plataforma Salvem La Real contra l’acord d’adquisició del terreny de Son Espases de desembre del 2003. va fixar el valor de Son Espases en 10,75 €/m2.

 

10 €/m2 és també el justipreu d'altres expropiacions anteriors a la compra de Son Espases en terrenys propers a General Riera (Can Angelí i Can Dalmau).

Fa quatre mesos, la Sindicatura de comptes trobà irregular que a l'expedient de compra de Son Espases no es justificàs tècnicament perquè s'havia duit a terme un procediment de compra negociat i sense publicitat.

Ara ja saps perquè: per permetre la transferència de 15 euros de la teva butxeca - com la de tots i cadescún dels palmesans - a la butxeca dels propietaris de Son Espases

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS