Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

Nanda Ramon amb l'OCB a Europa

BxP | 01 Març, 2007 15:52

 

Una delegació de l’Obra Cultural Balear s’ha desplaçat avui, dijous dia 1 de març, al Consell d’Europa a Estrasburg, per entrevistar-se amb Sonia Parayre, responsable de fer un seguiment sobre el grau de compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries per part de l’Estat espanyol. L’encontre s’emmarca en el viatge que l’entitat està fent durant aquests dies a diverses institucions internacionals per denunciar la política lingüística del Govern Matas.  Jaume Mateu, president de l’OCB; Tomeu Martí, coordinador de l’entitat; i Jaume Garau, responsable de relacions internacionals, han lliurat a Paraye l’informe La realitat del català, llengua pròpia i oficial de les Illes Balears, a la llum de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. El text denuncia la política lingüística del Govern Matas durant els darrers anys. Així, analitza les mesures que incompleixen la Carta en àmbits com l’ensenyament, l’administració, els serveis públics, els mitjans de comunicació públics i la cultura. L’any 2005 el Consell d’Europa ja va valorar negativament el grau de compliment de la Carta a les Illes Balears en àmbits com l’educació o l’administració pública.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS