Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

La ruta dels desbarats

BxP | 30 Març, 2007 15:57

Demà, dissabte 31 a les 10.45h, ens trobarem davant es Pont des Tren per començar la ruta dels desbarats en patrimoni que hi ha per Palma. Vendràs? Aquí trobaràs l'especial que hem editat.

PLE DE L'AJUNTAMENT ON LINE. MARÇ 2007

BxP | 29 Març, 2007 08:11

Per segona vegada, Tàperes Can Pep patrocina la retransmissió on line del Ple municipal.

 

10,10

Abordam l'aprovació del Pla d'Igualtat

Marisol Fernàndez diu que no s'han tengut en compta ni les nostres aportacions ni, el que és més greu, CAP de les aportacions del Lobby de Dones i del Col.legi de Psicòlegs. Una vegada més, ens trobam davant una decisió important adoptada d'esquenes a la participació.

Gràficament , la Sra. Fernandez diu que "si l'han fet tot solets, l'aprovin tot solets".

Si l'Ajuntament canvia, vos ho podem assegurar, els grans plans estratègics estaran consensuats amb la societat civil.

En semblants termes es pronuncien la Sra. Aina Gelabert del PSM i na Cristina Ferrer del PSOE però EU-EV i PSM voten en contra i el PSOE s'absté.

10,30 h

S'aproven per unanimitat una proposta d'EU-EV i PSM condemnant l'atemptat contra la seu de la CGT i una del PP condemnant les pintades xenòfobes a la Conselleria d'Immigració

10,45

S'aproven diverses modificacions de crèdit. Crida l'atenció la rebaixa de 90.000 euros en prestacions bàsiques de serveis socials. El mes passat també va haver un retall a les ajudes d'emergència!!. No s'enten com poden sobrar doblers a partides tan necessàries

10,50

Comença el punt relatiu a la pujada de les tarifes del taxi. La baixada de bandera s'en va a 3 euros de dia i 4 euros de nit, la qual cosa ens col.loca com una de les ciutats més cares d'Espanya pel que fa a la baixada de bandera.

L'oposició hem votat en contra. Des d'EU-EV i PSM hem posat de relleu que tenim a Palma poc taxi i un taxi car i això és un problema social i un problema també des del punt de vista de la promoció del transport públic. Ara mateix tenim el sector del taxi descontent i els usuaris descontents. Qualque cosa està fallant

12 h

S'està veient una proposta del PSOE relativa a antenes de telefonia mòbil. Demana un mapa de les antenes en funcionament, el tancament de les il.legals i que es revisi periòdicamenr el nivell de potència.

Aquí estam davant un problema delicat.  Tothom vol telefonia mòbil però la gent no vol aprop les antenes. Com conjugar-ho?. Oferint des de les administracions control i garanties. Malauradament no és el cas: no sabem quantes antenes hi ha Palma !!!, no sabem on són!!!, no tenim un protocol de control rigorós de la potència efectiva que en cada moment desenvolupen!!!, deixam que s'instal.lin antenes que poden desenvolupar una potència molt superior a la permesa (malgrat que no la utilitzin a la pràctica, se suposa)!!!, tenim un munt d'antenes sense llicència municipal!!!...en aquest marc, com ens pot estranyar la inquietud dels veïnats?

En Rodrigo de Santos ha discutit la proposta del PSOE, l'ha acusada de demagògia... però, a la segona intervenció, i enmig d'un nirviosisme evident, ha anunciat que votarien a favor si s'instava a actuar i a assumir les seves responsabilitats a totes les administracions.

La proposta s'ha aprovat per unanimitat

13 h

Proposta d'EU-EV i PSM i del PSOE sobre la reconstrucció del pont del tren. Es demana la paralització de les obres, l'anomenament d'una comissió tècnica solvent i que es recuperi el consens amb els veïnats

Des d'EU-EV, els recordam l'informe del Cap de Serveis de Plans i Rehabilitació que diu que les obres del pont del tren són il.legals, que "las prisas no permiten el suficiente control municipal", que no hi ha un oprojecte prou detallat, la qual cosa permet l'adoció de decisions "infieles con la obra original", etc.

El rerafons de la qüestió és que na Cabrer ha estat la vertadera batlessa de la zona durant tota la legislatura: enderrocament il.legal del pont, desallotjament del CP Santa Isabel, destrossa del Parc de Ses Estacions, manca de respecte a l'ordenança de renous durant les obres de soterrament, xurro de Jacint Verdaguer, etc.

La proposta ha estat derrotada

Em sap greu però he tengut problemes amb la pàgina d'administració.

Altres temes de particular interés que hem vist al Ple:

PERI de Cala Major: EU-EV i PSM hem votat en contra, entre d'altres coses per l conversió de places hoteleres en residencials, el PSOE s'ha abstés

Sobre el Pla Director de l'aeroport, EU-EV i PSM han presentat una proposta per instar al govern de l'Estat a modificar el Pla Director per tal que no s'amplii l'aeroport, revisar el mapa de la petjada acústica, limitar el trànsit nocturn i impedir la circulació d'avios que suposin un major impacte acústic.

Tots els grups voten a favor llevat del PSOE que s'absté perquè, tanmateix, el govern central ja ho està fent

PREGUNTES ORALS

Demanam a Rodrigo de Santos a quins polítics es referia quan va afirmar al darrer plenari que : "les diré o les desvelaré que con alguna que otra bronca porque hábía políticos que lo que querían era que directamente se eligiera Son Espases...". R. de Santos es nega a facilitar els noms

Preguntam per quin criteri la batllessa va participar a una concentració no autoritzada a la plaça de cort dia 2 de març juntament amb els Peones negros i el Circula Balear, tenint en compta que el seu criteri és que a Cort només s'han de fer concentracions "institucionals" (per això la mani de la Dona Treballadora hagué d'acabar a la Plaça Santa Eulària si volia tenir un cadafalc prestat per l'Ajuntament). El Sr. Duran contesta i ens remet a la manifestació del 13 de març del 2004 i ens diu que "nos apliquemos el cuento".

Emprenyats amb aquesta actitud que té res a veure amb un torn de control al govern retiram la resta de preguntas com a protesta per l'actitud d'un equip de govern que no contesta 

S'acaba el Ple.

Tàperes Can Pep us agraeix la vostra atenció

 

VIUS A PROP D'UN CENTRE CULTURAL?

BxP | 28 Març, 2007 21:57

Els centres culturals de Palma són insuficients des de tots els punts de vista: n'hi ha pocs, estan mal distribuïts, estan mal enfocats i mal gestionats. En aquests moments, Palma necessita 10.000 m2 més d'equipaments culturals bàsics. És a dir, el doble del que té actualment.
A més, s'ha de millorar la distribució d'aquestes instal·lacions, ja que, en aquests moments, només un 39% de la població compta amb un centre cultural a la seva barriada. La situació és especialment complicada a l'Eixample, a pesar de ser una zona molt poblada.
Des del BLOC PER PALMA ens comprometem a la creació d'una xarxa de centres culturals de 2.000m2 de superfície, apropiats per a una població de 50.000 habitants. Proposam, a més, que la gestió sigui a càrrec de les pròpies entitats ciutadanes.
Plànol de Centres Culturals
Barris de l'Eixample sense cap equipament cultural

Sant Jordi celebra la seva tadicional calçotada

BxP | 27 Març, 2007 18:16

Un any més, l'agrupació del PSM de Sant Jordi ha celebrat la ja tradicional calçotada. Aquesta vegada però, amb BLOC.

Tant militants, com simpatitzants, com regidors i regidores dels partits que conformen el BLOC, com veïns i veïnes de Sant Jordi,  candidats i candidates del BLOC... gaudírem de la festa.

A més, les més de 100 persones que hi assistírem ens ho passàrem molt bé gràcies al bon sopar, a l'actuació dels Arpellots Habaneres Band i al combat dels glosadors Mateu "Xuri" i Macià Ferrer, que ens feren riure de bon grat!!

Miquel Melià, explosiu i reincident

BxP | 26 Març, 2007 16:23

Article publicat a TRIBUNA MALLORCA 

NOU HOSPITAL= DESTRUCCIÓ DEL PATRIMONI HISTÒRIC

BxP | 22 Març, 2007 18:44

Les obres de construcció del polèmic nou hospital han començat juntament amb la destrucció dels elements patrimonials de La Real.

Tant la Plataforma de Salvem La Real com els partits de l'oposició ja ho havíem advertit, però el Govern ens va voler fer creure que res d'això passaria ( no ens ho creguérem, és clar!).

I ara ja en tenim els primers resultats: la maquinària pesant ha destrossat part del brancal principal de la síquia d'en Baster i part del safareig de Son Serra Parera. Tant l'un com l'altre foren declarants BIC (Bé d'Interès Cultural) pel Consell de Mallorca.

És una vergonya que aquests tipus d'elements no es protegeixin com a tresors, i que en contra, es destrossin impunement.

És per això que el BLOC per Palma dóna el seu suport a la Plataforma de Salvem La Real i al proper plenari de l'Ajuntament de Palma, els grups que conformen la coalició (EU-EV i PSM-EN) presentaran una moció d'urgència demanant:

  1. Responsabilitats per aquestes destrosses.
  2. que es paralitzin immediatament les obres
  3. que es posin les mesures necessàries per garantir l'òptima conservació dels elements patrimonials de la Real, sobretot aquells catalogats.

Prou d'agressions feixistes!

BxP | 21 Març, 2007 07:00

Demà estam convocats a la plaça de Cort per mostrar el nostre rebuig contra les accions feixistes que es produeixen a la nostra ciutat i, molt concretament, contra l'agressió que va patir la seu de la CGT el passat dia 4 de març.
 
Davant aquesta concentració, només dues preguntes:
 
1. Considerarà la batlessa Cirer que ens podem concentrar davant Cort, o continuarà disposant d'aquest espai segons les seves fílies i fòbies personals?
 
2. Comanarà IB3 un programa especial d'investigació -amb càmeres ocultes, falsos reporters, entrevistes robades, cares desdibuixades...- sobre la trama feixista de Palma?

 

ENCARA HI SOM A TEMPS

BxP | 19 Març, 2007 09:56

Tots tenim encara molt present l'alegria i la força de la manifestació de dissabte per salvar Mallorca. Des del PP i des d'UM ens arribat un recital de com no s'ha de gestionar una contestació popular: no escoltar la gent, tirar pilotes fora i eludir la responsabilitat. Des de diumenge que el PP diu que la manifestació era contra UM i des d'UM, que era contra el PP. Que no es barallin, per favor! Era contra tots dos!

Mani PROU

A Palma i a Mallorca, Prou

BxP | 17 Març, 2007 07:00

Article publicat a TRIBUNA MALLORCA

Salvem Palma!

BxP | 16 Març, 2007 19:00


accediu a l'especial SALVEM PALMA 

Demà ens concentram, a les 17.45h, davant de l'oficina d'Es Crèdit a la Plaça d'Espanya per partir, tots junts, amb les pancartes i banderes del BLOC per Mallorca

1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS