Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

SENTÈNCIES ANUL·LADES

BxP | 18 Febrer, 2007 23:28

Per primera vegada en la història, la Sala de lo Militar del Tribunal Suprem ha anul·lat una condemna a mort –commutada després per pena de presó– dictada per un tribunal franquista. No es coneix encara la resolució d’aquesta anul·lació, ni les repercussions que pugui tenir aquesta actuació en la revisió d’altres processos de similars característiques.

El que si sabem és que la llei de memòria històrica que impulsa José Luís Rodríguez Zapatero no contempla l’anul·lació de les condemnes franquistes i que, per tant, sembla més una llei de punt i final que una llei de reparació i reconciliació.

Aquests i d’altres temes precisament es debateren dissabte en l’assemblea de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica on es plantejaren les accions que a partir d’ara hauria d’abordar l’entitat. L’assemblea va tenir lloc just una setmana abans que es complesqui es 70è aniversari de l’afusellament del darrer batle republicà de Palma, don Emili Darder i Cànaves.

Assemblea de l'ARMH

 


 

SUS MALLORCA A SANT JORDI

BxP | 18 Febrer, 2007 16:41

Aquest cap de setmana el SUS Mallorca ha arribat a Sant Jordi. Els actes, acompanyats d'un important caliu popular, han conjugat la reivindicació, la cultura pròpia, les tradicions del Carnaval i una típica climatologia de febrer (ja era hora!).

Els glossats, els foguerons, la música i el ball han demostrat una altra vegada la vigència i la vitalitat de la nostra cultura popular. De fet, molt més saludable que fa uns anys. Això deu ser senyal de qualque cosa bona, no?

Sus Mallorca a Sant Jordi

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS