Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

ALS ENAMORATS I ENAMORADES...

BxP | 13 Febrer, 2007 22:48

 

Cor

 

 

 

 
  ...de Mallorca.

 

 Ho celebram anit, a les 21h, a la sala d'actes de La Salle de Son Rapinya. Bsds. 

LA COMPRA DE SON ESPASES: VICIADA DE DALT A BAIX

BxP | 13 Febrer, 2007 06:36

La Sindicatura de Comptes ha vengut a confirmar algunes de les irregularitats en la compra de Son Espases que, des de l'oposició, hem denunciat de manera reiterada. No vos castigarem amb detalls tècnics però sí amb alguns fets interessants.

La primera irregularitat és, sens dubte, la renúncia al projecte de construcció  d'un nou hospital a Son Dureta -l'alternativa més ràpida i més barata- per una decisió estrictament política, i no avalada tècnicament, de construir el nou hospital a un altra banda. Ha presionat la sanitat privada precisament per a això, perquè es retrassi el nou hospital?, S'han volgut afavorir interessos especulatius a la nova zona escollida, tal i com denunciar el Diario de Mallorca posant negre sobre blanc els moviments de compravenda de terrenys al voltant de la Real?...

La segona irregularitat és l'elecció mateixa de Son Espases com a ubicació del nou hospital. La decisió parteix de quatre ubicacions possibles que apareixen el 2003... sense cap informe que avali que són, efectivament, les úniques ubicacions possibles i, més tard,  culmina amb un informe que assenyala que Son Espases és la millor opció... després sabem que l'informe l'ha signat un tècnic subjecte a incompatibilitats per tenir la seva família interessos econòmics a la zona.

I la tercera irregularitat: el procés de compra. Imaginau-vos que sou batles o batlesses i teniu un informe tècnic que vos diu que heu d'adquirir Son Espases. Què hauríeu de fer? Idò demanar una valoració econòmica del terreny als vostres tècnics i, amb aquest paper a la mà, negociar la compra; si els propietaris no s'avenen i és per a un hospital,sempre teniu oberta la via de l'expropiació.

Què va passar a Son Espases? Idò mirau.

Som dia 26 de novembre del 2003. Un dia molt agitat. Aquell matí, el tècnic subjecte a incompatibilitats signa l'informe sobre la idoneïtat de Son Espases. Aquell mateix matí,!! Jaume Matas i Catalina Cirer, en roda de premsa anuncien que el nou hospital es farà a Son Espases i, aquell mateix matí!!, els propietaris de la finca presentan una oferta econòmica a l'Ajuntament de venda del solar per 7.212.000 euros. Tornau a llegir aquest paràgraf perquè això és mal de digerir.

Després, el 1r de desembre, arriba el que hauria d'haver estat la primera passa: un tècnic municipal valora Son Espases i diu que val 7.224.000 euros... Només 12.000 euros de diferència respecte a l'oferta dels propietaris sobre un solar que val més de 7 milions??... Quina casualitat!! I ja en pla fi: la diferència és en més, és a dir, que Son Espases, per al tècnic municipal, val una mica més del que demanen els propietaris. Que estrany, no?... Qui sap la solució?... Molt bé, Maria, has encertat de ple. Si el tècnic diu que val igual que l'oferta dels propietaris, euro per euro, és una cantada, si diu que val molt més, també perquè els propietaris passen per beneits i si diu que val menys, malgrat que sigui un poquet, l'operació no es pot formalitzar... així que no hi havia més remei que dir que valia una miqueta més.

Comparau aquest show amb el procediment descrit com a normal tres paràgrafs més adalt i jutjau vosaltres mateixos... per cert, se'ns oblidava, un peritatge encarregat pel jutge en el marc del contenciós interposat per la compra de Son Espases va dir posteriorment que el solar valia.... 2,9 milions d'euros!!

Salvem la Real

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS