Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

De Santos i Son Espases

BxP | 28 Febrer, 2007 19:00

Els grups municipals d'EU-EV i PSM-Entesa Nacionalista hem demanat tenir accés a la cinta del Ple Municipal on es recullen les declaracions del tinent de Batle d'Urbanisme Rodrigo de Santos. Al nostre parer les seves paraules són molt greus en la mesura que avalen la tesi mantinguda pels nostres grups pel que respecta a l'existència d'una decisió política predeterminada de portar a Son Espases la ubicació del nou hospital de referència de les Illes Balears. Aquest element es sumaria als que ja tenim i que demostrarien la debilitat progressiva en el rigor i la consistència jurídica del procediment de compra.

PACIÈNCIA PER OBTENIR LA NOVA TARJA CIUTADANA

BxP | 28 Febrer, 2007 11:57

Si encara no teniu la nova targeta ciutadana i l'heu de sol·licitar: preneu-vos-ho amb calma!!!

El termini d'ús que ha imposat l'Ajuntament a l'antiga fa que la gent hagi de "córrer" per obtenir la nova i s'acaramulli a les oficines on es tramita.

Les oficines, sobretot la de la Plaça de Santa Eulàlia, està plena de gent fent coa a totes hores. Coneixem persones que han arribat a fer més de quatre hores de coa!

Tot i això el nostre Ajuntament presumeix cada dia d'haver obtingut el cercificat de qualitat ISO 9001:2000. Certificat que acredita que l'Ajuntament de Palma treballa seguint un sistema de gestió de la qualitat.

I la QUALITAT és que els ciutadans hagin de fer coes de més de quatre hores d'espera???

Per aquest motiu el BLOC per Palma ha convidat a l'Equip de Govern a rectificar, i ho pot fer senzillament:

  • Habilitant d'immediat un sistema de sol·licitud d'hora que eviti temps d'espera innecessaris.
  • Endarrerint un mes el moment de pèrdua de vigència de l'antiga targeta, per tal que que els ciutadans tenguem un marge de temps més ample per sol·licitar la nova.

Si l'Ajuntament vol... pot fer-ho. I de passada demostraria que és capaç de comprendre i de posar en pràctica el significat de la qualitat en els serveis a la ciutadania.

 La gent no hi cap dins l'oficina i han de fer coa a fora:

+ per Palma

BxP | 27 Febrer, 2007 22:24

 

EL TRANSPORT PÚBLIC: FINS A QUATRE VEGADES MÉS LENT QUE EL PRIVAT!!

BxP | 27 Febrer, 2007 12:49

El BLOC per Palma ha circulat amb l' EMT durant aquests darrers dies per tal d'estudiar-ne la qualitat i la competitivitat.

El resultat:

  • Amb la línia 3 (Pont d'Inca- Cas Català) hem necessitat prop de 48 minuts per recórrer 3,5 kilòmetres.
  • Per anar de la Plaça de la Reina fins al Balneari 1 de S'Arenal (línia 15) ens hem torbat 50 minuts.
  • Per fer el trajecte de Son Cladera a Palma hem estat, en algunes ocasions, 45 minuts.

Conclusió: no és d'estranyar que molta gent opti pel transport privat per moure's per ciutat, pot arribar a ser tres o quatre vegades més ràpid. 

Davant això el BLOC per Palma ens comprometem a:

- Assegurar el compliment de les freqüències establertes

- Millorar les freqüències d'aquelles línies (el 80%) amb freqüències superiors a 10 minuts.

- Crear una xarxa de carrils-bus suficient i eficaç.

 

en Bloc per La Real

BxP | 27 Febrer, 2007 09:55

La XXII Marxa a La Real ha convocat en aquesta ocasió els representants del món sanitari, ja que la decisió d'ubicar el nou hospital a Son Espases de Palma ha perjudicat seriosament la situació d'aquest sector.

Es calcula que aquesta fosca decisió política ha representat un sobrecost d'uns 130 milions d'€ i un retard de 3 anys en la construcció de la nova infraestructura sanitària.

Aquesta Marxa a la Real en Bloc ha arribat després d'un mes molt mogut des del punt de vista mediàtic: informe de la Sindicatura de Comptes qüestionant l'adquisió dels solars per part de l'Ajuntament de Palma i el Ple de Cort de dijous passat, en què Rodrigo de Santos va admetre una clara intencionalitat política en la compra de Son Espases.


LLEVAR LA PRIMERA PEDRA

BxP | 25 Febrer, 2007 18:39

Això d'inaugurar i no inaugurar comença a ser un problema per al nostre Consistori. Fa setmanes, la batlessa Cirer, arran de la no-inauguració de Jacint Verdaguer, va assegurar que, per la proximitat electoral, ja no hi hauria més inauguracions. Divendres, però va inaugurar un parc infantil al carrer de General Riera.

També passa igual amb les primeres pedres. No es va posar la de Son Espases, però sí la d'un centre de salut d'importància infinitament menor.

Ara, a més, la batlessa ha inventat una nova modalitat: en lloc de "posar primeres pedres", "llevar primeres pedres". Guai, no? És el que va fer divendres per il·lustrar mediàticament la demolició de l'hotel Sayonara, amb tota la primera plana del seu equip municipal.

Però en aquesta frenètica estratègia de construcció/destrucció que impulsen els governs del Partit Popular, encara hi ha una nova tàctica molt més higiènica: les coses que indefectiblement acabaran ocorrent després de les eleccions, s'anuncien per tota la ciutat en forma de grans pancartes autocomplaents: Baluard del Príncep, Façana Marítima... Pràctic, no? Així ja no només no fa falta  acabar l'obra, sinó que no fa falta començar-la! És que se les saben totes! 

 Baluard del Príncep

SON ESPASES: ESTARAS VS. DE SANTOS

BxP | 24 Febrer, 2007 08:40

La veritat sempre sura: l'holocauste va existir, el canvi climàtic és un fet... i Son Espases és un "pelotasso" tal i com vàrem denunciar per primera vegada el desembre del 2003.

Rodrigo de Santos va reconèixer al Ple de dijous que havia tengut pressions per dirigir el nou Hospital a Son Espases i ni més ni manco que Rosa Estaràs surt avui per desmentir-lo.

Tot això - tot i ésser políticament molt significatiu -  no és massa rellevant: és només una demostració més del despropòsit que ha significat Son Espases tal i com vos explicàvem a un  post recent.

El problema és que tendrem un nou hospital 6 anys més tard, 130 milions d'euros més car, a un lloc molt pitjor i molt més impactant i tot perquè?. Idò per servir als interessos de la sanitat privada (que es beneficia dels dèficits de la pública) i per afavorir els interessos especulatius posicionats a la zona de la Real 

EMILI DARDER, BATLE

BxP | 23 Febrer, 2007 23:33

Nanda Ramon, candidata del BLOC PER PALMA, escriu un article a TRIBUNA MALLORCA arran del 70è aniversari de l'assassinat d'Emili Darder, Batle de Palma a l'any 1936.

PLE DE L'AJUNTAMENT ON LINE, FEBRER 2007

BxP | 22 Febrer, 2007 09:18

10,20 H

Fa déu minuts que ha començat el plenari.

S'ha votat per unanimitat una proposta del PP relativa al reconeixement a les víctimes del terrorisme. Curiosament, no hi havia trampa a la redacció.

Es veuen un parell de propostes benintencionades del PSOE relatives al programa de dinàmica educativa i creació d'espais de lectura als parcs de Palma.

Primer incident, per explicar el seu no a la segona proposta, el Sr. Araujo (regidor de cultura) li retreu a Toni Roig que hagi passat del núm 1 de la llista electoral a un número simbòlic al final de la llista. Una prova del "tarannà" d'aquest personal i dels nirvis que passetgen 

10,40 H

El PSM-EN presenta una proposta per impulsar l'homenatge a Emili Darder amb motiu del 70 aniversari del seu afusellament. El PP vota en contra. Es evident que aquell primer acte d'homenatge que es va fer fa un parell d'anys va ser un fet aïllat i fet de mala gana. Aquell dia l'homenatge consistí en una conferència al Saló de Plens a la qual faltà la meitat de l'equip de Govern, la batllessa inclosa. La batllessa estava malalta, teòricament, però al dia següent es va publicar puntualment la seva crònics periodística sobre un partit del Mallorca... la malaltia és només una: que n'Emili Darder els incomoda i que la Plaça del Caudillo els sembla la mar de bé

10,50 h

Al públic hi ha un grup de veïnats de S'Hostalot amb una pancarta sobre les antenes de telefoni mòbil. Reclamen prevenció i seguretat. Més endavant veurem  una proposta conjunta d'EU-EV i PSM sobre aquesta qüestió

10, 53 h

El PSM-EN planteja una proposta molt important. que es respecti el reglament municipal que preveu reiunions periòdiques entre els gestors dels centres culturals i les entitats ciutadanes del barri per avaluar el seu funcionament i programació.

La nostra proposta és distinta: que les entitats siguin les que dirigeixin directament el funcionament dels casals, però ja és significatiu que el PP no faci ni tan sola allò més elemental que preveu  el seu propi reglament. La diferència és clara: per al PP els centres culturals són acadèmies  (de ioga, de pintura, de cuina...)on anar a repartir diplomes de tant en tant ; per a nosaltres els casals de barri han de ser la seu d'aquestes i d'altres tipus d'entitats però, sobre tot, han de ser elements de dinamització social i cultural dels barris dirigits per les pròpies entitats del barri

11,05 h

Comencen les intervencions relatives a les antenes de telefonia mòbil.

El representant dels veïnats dóna en el clau: "Diuen que no s'ha pogut demostrar la nocivitat per a la salut de les antenes, però també  és cert que tampoc no s'ha pogut demostrar la seva inocuitat"

EU-EV i PSM-EN demanen que imperi el que a tota Europa es coneix com a principi de precaució i fan una proposta molt interessant: llevar totes les antenes que no tenen llicència, fer un mapa de contaminació electromagnètica, fer una ordenança reguladora, informar als veïnats dels seus drets...

El debat ha estat viu i pujat de to, magnífica la intervenció de Rosa Marqués del PSOE i molt oportú Antoni Esteva recordant-li a l'Ajuntament que la llei de capitalitat dóna competències a l'Ajuntament en matèria de telecomunicacions.

A la fi, el PP no accepta les propostes (llevat d'algunes d'importància menor). Aquest, com d'altres casos, no és jurídic, és de voluntat política

12,15 h

Comença el punt de reprovació al Sr. Rodrgo de Santos per la compra de Son Espase. Trobareu aquí els arguments de la proposta que, òbviament, es rebutjada pel Partit Popular

Dos punts destacables del debat:

1.- En Rodrigo de Santos ha dit que ell no votaria la reprovació presentada pel PP contra mí (les cares de na Cirer i en Duran deixaven clar que s'estaven assabentant en aquell mateix moment) del que pot ser un precedent en tota la legislatura)

2.- Ha dit també, més o manco textualment el següent: "El PP guanyarà les eleccions però llarga vida al Bloc i llarga vida al PSOE perquè el pitjor que podria passar-li a Palma és que governàs Unió Mallorquina"

Toma ya!. En Rodrigo de S., d'ençà que va anunciar que no repetiria al 2007, va sense faixa i no fa més que donar titulars

13,50 h

Es presenta una proposta d'EU-EV i PSM-EN relativa a l'adhesió de l'Ajuntament a la campanya de l'ONU relativa a plantar mil milions d'arbres el 2007. En realitat, més enllà de la campanya internacional, del que es tracta és de prendre's seriosament la plantació d'arbres a la ciutat per tal de millorar la nostra qualitat de vida i de lluitar, amb una cosa més, contra el canvi climàtic

El PP vota en contra

14 h

EU-EV i PSM-EN presentam una proposta per millorar el desenvokupamnent urbanístic de Son Busquets en termes de minva de densitat, d'increment dels equipaments i de manteniment del nombre d'HPO.

El problema de Son Busquets é d'un conveni nefast entre Fageda i el Ministeri de Defensa del temps de n'Aznar que enfocà el desenvolupament de Son Busquets exclussivament com una operació econòmica destinada a compensar la recuperació dels habitatges militars del Baluard del Príncep.

El govern ZP ha millorat el producte, especialment fent una promoció d'HPO que serà infinitament més important que qualsevol altre feta a la nostra ciutat però el producte continúa sent millorable arribant a les degudes compensacions al Ministeri.

Ningú no s'enfronta a aquesta tesi però el PP no es compromet amb ella de manera clara. El PSOE presenta una alternativa benintencionada però, des del nostre punt de vista, poc concreta.

14,40 h

EU-EV presenta una proposta, l'enèssima!, relativa a una piscina abandonada i un solar infecte en primera línia de Can Pastilla. Allà va caure una persona gran i va morir fa un parell d'anys. El PP diu que ha fet un paper com mentres no se qué,,, tot seguirà igual. El que es necessiten no són papers sinó barreres i adecentament de l'indret i després passar-li la faqctura a qui pertoqui. Trobareu notícia d'aquest fet lamentable aquí

15,15 h

Al torn de preguntes demanam per les famílies i els menors que viuen al carrer Brotad... resposta de Margalida Ferrando: "els serveis socials hi estan fent feina"; traducció: tot segueix i seguirà igual

15,50 H

Acaba el torn de preguntes i anam a les urgències. Sembla que avui dinarem tard.

El punt 4 de les urgències és una reprovació a la meva persona presentada pel grup municipal popular

La defensa el Sr. Sierra , el del cas del joc, ni més ni manco. Diu que simplement volen explicacions però la proposta és clara: reprovació "per falta d'ètica política, la seva actitud irresponsable i hipòcrita davant la legalitat urbanística i la seva falta de respecte als ciutadans de Palma"  

Marisol Fernández, en nom d'EU-EV, llegeix la següent declaració que pas a transcriure:

La corrupció política és  un exercici pervers del poder polític que lesiona els interesaos generals per a beneficiar interessos particulars. Casos de corrupció política són els d’Andratx, Santa Margalida, Felanitx, Ses Salines, Sant Josep, Santa Eulària. i tots els que ocupen l’atenció preferent de tots els mitjans de comunicació de Balears llevat del Mundo

 

També entra dins l’àmbit de la corrupció política d’altres fets que, malgrat no donar péu a la depuració de responsabilitats penals, també lesionen els interessos generals en funció d’interessos particulars. EU-EV, durant aquesta legislatura i en aquest Ajuntament de Palma, ha denunciat diversos casos de pelotazos urbanístics, d’afavoriment dels moviments especulatius, de tolerancia o complicitat activa amb determinades il.legalitats i de paralització dels expedients sancionadors que no hem dubtat en cualificar de corrupció política

 

Més enllà de l’exercici de l’activitat política, determinats aspects de la vida privada dels polítics pensam que també han de ser objecte de crítica, d’avaluació política i, en determinats casos, donar peu a l’exigencia de responsabilitats polítiques i a la dimissió o abandonament de la política de les persones afectades.

 

Un polític no pot delinquir, un polític no pot defraudar a Hisenda de manera conscient, un polític no pot cometre il.legalitats urbanístiques, etc.

 

Aquesta és una doctrina compartida per tots els grups municipals presents al consistori com jho demostra el fet que un regidor de l’equip de govern del PP dimitís per un delicte de coaccions comés dins l’àmbit de la vida privada.

 

Els fets es varen conèixer quan ja hi havia una sentència en contra del regidor en quesito però la dimissió no es va produir fins que no hi va haver una sentència ferma. El criteri de la batllessa i del seu equip, defensat per activa i per pasiva, és que no hi havia lloc a la depuració de responsabilitats polítiques fins que no hi hagués sentència judicial ferma.

 

Avui el Partit Popular duu a la consideració del plenari una petició de dimisió d’un regidor de l’oposició per una quesito referent a la seva vida privada.

 

Existeix una sentència ferma contra aquest regidor? No

 

Existeix, al manco, una sentència susceptible de ser recorreguda? No

 

Existeix, al manco, una investigació judicial en marxa? No

 

Existeix, com a mínim, una investigació de la fiscalía? No

 

Existeix una sanció del Cadastre o d’Hisenda per un frau fiscal? No

 

Existeix un sanció urbanística per part de qualque Ajuntament o del Consell Mallorca que poguem avaluar des del punt de vista de la seva entitat o importancia? No

 

Existeix una sanció administrativa de qualsevol altre tipus promoguda per qualsevol institució que sigui digne de ser considerada? No…

 

Idò de què estam parlant?

 

Estam parlant d’una campantya de difamació orquestada pel Partit Popular i pel Mundo per intentar distreure l’opinió pública dels vertaders casos de corrupció política que castiguen la nostra comunitat i que han estat sistemàticament amparats i protegiste pel Partit Ppular

 

La proposta que el PP ha duit avui a la consideració del plenari està redactada des del resentiment personal al portaveu d’EU-EV i candidat del Bloc i des de  la por als resultats electorals del proper mes de maig.

 

No hi ha en ella ni un gram d’esperit ètic, el que hi ha és la mateixa complicitat activa amb la corrupció que ha demostrat el PP durant tota la legislatura

En Tomeu Carió qualifica la proposta d'increíble i perversa i en ToniRoig demana seriositat i sentit institucional i diu que farà el mateix que Rodrigo de Santos i no aprovarà la reprovació (en efecte, Rodrigo de Santos ha abandonat la sala)

Sierra a la rèplica es fa un petit lío i diu que ell el que volia eren explicacions. Se li diu que si volien explicacions les haguessin demanades... i la pròpia batllessa reconeix que tal volta la forma de la proposta ha estat una errada!! però que si jo hagués donat explicacions tal volta hagués convençut qualcú ... li replic que ja n'hi ha un convençut i que per això s'en ha anat del plenari.

El PP vota la seva proposta

16,20 h

En Sierra explica que té n'Alarcón, efectivament,  contractat a mitja jornada com a Directror General. Li manifestam que això no és presentable, que Palma necessita un Director General al 100% i que, a més, és improbable que el Sr. Alarcón faci fins i tot mitja jornada perquè la seva feina a IB3 ocupa una jornada completa

JAVIER ALARCON: HABITATGE AL 50%

BxP | 21 Febrer, 2007 06:46

Arran d'una informació publicada ahir a UH, hem sabut que na Catalina Cirer ha contractat com a director general de l'Habitatge el Sr. Javier Alarcón -insultador oficial d'IB3- a mitja jornada!!.

És cert que la Regidoria d'Habitatge no fa gaire coses, però tampoc creim que sigui raonable que es permeti el luxe de contractar un alt càrrec executiu d'aquestes característiques a mitja jornada.

Controlador dels informatius  i tertúlies matinals d'IB3 ràdio, participant a programes d'IB3 televisió, insultador oficial de l'esquerra i el nacionalisme i fotocòpia local de Federico Jiménez Losantos, ens hem demanat quan treia temps el Sr. Alarcón per fer la seva feina municipal.

Per comprovar-ho, un company del bloc va cridar ahir a la centraleta municipal. La conversa, no literal, fou de la següent manera:

-Ajuntament de Palma, bon dia.

-Sí, amb el Sr. Javier Alarcón, per favor.

... (espera)

- Perdoni, on fa feina aquest senyor?

- És Director General de l'Habitatge.

- Ah!, un moment, li pas amb el departament.

- Digui?

- Bon dia, amb el Sr. Alarcón, per favor.

- No hi és en aquests moments.

- Ah!, i quan el puc trobar?

- No ho sé, vol deixar un "recado"?

- Ja, però podria indicar-me quan el puc trobar?

- És que no ho sé, si em vol deixar un "recado"...

- És que és un assumpte personal. Si vostè em pogués dir més o manco quin dia o a quina hora és més fàcil trobar-lo...

- És que no ho sé, jo el que puc fer és deixar-li un "recado"...

- No es preocupi, moltes gràcies, ja tornaré a cridar.

1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS