Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

L’IMPULS QUE ES MEREIX LA FESTA DE l’ESTENDARD

BxP | 03 Gener, 2007 16:03

La Festa de l’Estendard commemora la incorporació de Mallorca a la cultura i la llengua catalanes, i el nostre naixement com a poble europeu.

A pesar del seu passat esplendor i el fet de ser una de les festes civils més antigues d’Europa, només ens ha arribat la versió decadent, disminuïda i deteriorada d’una Festa que era la més fastuosa i solemne de les celebrades a Mallorca. Actualment la participació ciutadana és escassa, la projecció exterior és pràcticament nul·la i el contingut cultural és gairebé irrellevant.

Malgrat que, originalment, la celebració de la Festa posàs l’èmfasi en els fets d’armes i en confrontació religiosa, és obvi que la celebració de la Festa de l’Estendard en el segle xxi ha de compatibilitzar la preservació dels elements tradicionals essencials amb una orientació inequívocament compromesa amb els valors imperants en una societat democràtica, aconfessional, pacífica i respectuosa amb totes les creences i totes les identitats.  

És per això que avui el BLOC PER PALMA ha presentat les seves propostes per revaloritzar, democratitzar, popularitzar i projectar a l’exterior la festa que commemora el naixement de la nostra identitat com a poble.

 

Roda de l'Estendard

 

 (Segueix)
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS