Administrar

Un bloc per participar i per discutir la manera de millorar la nostra ciutat... en Bloc
Estadisticas web

COMENÇA LA CAMPANYA +DURA

BxP | 31 Gener, 2007 16:17

Davant la campanya de difamació començada la setmana passada per El Mundo, els membres del BLOC PER MALLORCA hem comparegut avui de matí davant els mitjans de comunicació per presentar el requeriment notarial pel qual exigim a aquest diari la rectificació de les seves calúmnies.

També hem demanat una campanya neta i que ens deixin parlar de política, de les nostres propostes i dels problemes que realment preocupen i interessen als ciutadans i ciutadanes del país.

L'objectiu de la campanya de difamació és clar: acovardir i castigar tot aquell que resulti molest per als interessos dels poderosos. I disuadir tots els que vulguin acceptar el compromís de Salvar Mallorca.

És la democràcia la que està en perill. Ho consentirem? 

 Roda de premsa sobre les acusacions d'El Mundo

EL PRÒXIM DIA 29 TOTS A LA REAL

BxP | 26 Gener, 2007 10:16

Dilluns dia 29 de gener els representants del PSM i d'EU-EV faran la XXI Marxa, aquesta vegada en BLOC i acompanyats pel capellà Alec Reid, persona clau en el procés de pau d'Irlanda del Nord. La lluita per la conservació del territori, en defensa dels espais rurals de Palma i com a mostra de suport al moviment Salvem la Real segueix.El pròxim dilluns 29, els regidors i regidores del PSM i d’EU-EV aniran acompanyats d’afiliats i simpatitzants.

En aquest cas, també hi participarà una persona clau en el procés de pau a Irlanda del Nord, el sacerdot Alec Reid, que va ser un dels artífex dels Acords de Divendres Sant, el 10 d’abril de 1998, que va significar l’inici de la pau entre catòlics i protestants. Després de l’alt el foc de l’exèrcit republicà l’agost de 1994, Alec Reid va fer de mediador per assolir un apropament entre els partits republicans i els governs de Dublín i de Londres, acord que va arribar quatre anys més tard. L’experiència de Reid i el seu consell també han estat demanats darrerament per promoure la pau a Euskal Herria, i el gener del 2003 va ser guardonat amb el Premi Sabino Arana. La marxa d’aquest mes s’iniciarà a les 19:30 a la plaça de Cort i previsiblement una hora i mitja després arribarà al Monestir de La Real, on com sempre, els participants seran rebuts per membres de la plataforma Salvem la Real amb un berenar.

PLE DE L'AJUNTAMENT ON LINE

BxP | 25 Gener, 2007 10:11

11,15

El Ple ha començat fa 75 min. Poquíssim públic en relació a d'altres ocasions.

Hem vist el Pla d'Igualtat d'Oportuinitats i el Pla d'Immigració. Dos temes cabdals; dos temes importantíssims... i dues oportunitats perdudes. No és que els plans diguin cap doi, és que són insuficients i ineficaços.

Aprovats aquests Plans no hi ha cap garantia ni de noves polítiques ni de majors recursos humans ni de majors recursos materials al servei de les polítiques d'immigració i d'igualtat. Quina pena!

11,35h

Es veu la nostra proposta de dedicar-li un carrer al Sr Salvador Allende. Hi ha un acord plenari de setembre del 2003 adoptat per unanimitat que així ho avala... però la batllessa que ho ha d'executar passa.

Es la quarta vegada que ho duim a Ple... i continuen passant. Addueixen que no han trobat un carrer adequat però no fa ni tres mesos que na Cirer es va fer una foto inaugurant un carrer dedicat a una monja a Son Espanyol

12,10

S'ha vist una proposta del PSM relativa a l'habilitació de l'equipament conegut com a "Mar i Terra" de Santa Catalina. El PP vota en contra

S'ha vist una proposta del PSM relativa a redactar una normativa d'ús del paisatge urbà per intentar preservar la personalitat urbana de la ciutat. El PP vota en contra

Nova proposta del PSM: mantenir la memòria dels establiments comercials i activitats econòmiques emblemàtiques que formen part de la memòria i la història de la ciutat. El PP planteja una transaccional una mica menys compromesa però ho accepta

13,10 h

Proposta del PSOE sobre crear un centre d'interpretació de Medina Mayurqa a les Torres del Temple. S'acorda crear una comissió per consensuar l'ús

13,20 h

Proposta del PSOE per acabar amb dos abocadors il.legals a Can Pastilla i Carretera de Puigpunyent km9. El PP vota en contra perquè tanmateix ho faran igual

13,35 h

Proposta d'EU-EV perquè es llevi el fems dels solars del carrer Brotad. Voten en contra perquè estan intentant fer-ho

13,45 h

Proposta d'EU-EV sobre desperfectes al parc de Son Cotoner. El PP vota en contra ... endivinau? perquè tanmateix ja ho arreglaranç

14,00 h

Proposta d'EU-EV sobre instal.lació serveis sanitaris públics a  places i carrers. Hi ha un acord plenari unànim, a proposta d'EU-EV, de maig del 2004 sobre el tema però fins ara la cosa no ha avançat. Explicació de la Sra. Terrassa: no tenen clar com resoldre les preses d'aigua i no volen fer obres per no molestar als veïnats !!!!! (sic)

14,15 h

S'aprova, a proposta del PSM, una proposta `per accelerar la rehabilitació de la pedrera d'Establiments

14,30 h

Comencen les preguntes orals, entre les quals hi van 6 d'EU-EV i PSM relatives a la destitució del Cap de la Patrulla Verda, un assumpte que té a veure amb una denúncia que va impulsar aquest oficial de la policia relativa a una presumpta  infracció urbanística al domicili particular del Sr. Inda i un assumpte que té a veure amb la informació amb la qual El Mundo d'avui obsequía al portaveu del grup municipal d'EU-EV 

El Sr. Gijón ha decidit no contestar les preguntes i ens remet a una compareixeça en comissió que es va fer  la setmana passada de les actes de la qual - que no s'enregistren - no treurem cap tipus de clarícia. No pànic. Al verb del Sr. Gijon el sustituirà amb avantatge l'examen de la documentació municipal. Poc a poc i amb paciència...

15,30 h

Es veuen les urgències.

N'hi ha una interessant per fer aparcaments en superfície es plomen partides d'un pressupost que s'ha aprovat fa un mes. Entre les partides plomades: dotació del laboratori municipal, millora del centre sanitari de Son Reus (pobres animalets!), campanyes de sanitat i medi ambient (visca l'educació ciutadana!), campanyes consum (visca la informació al consumidor) i dotació dels Bombers. Perquè? pensau, pensau: s'inaugura l'educació sanitària o al consum o les millores al centre sanitari de Son Reus, o del serveis d'emergència?... i els aparcaments?. Idò això

15,30 h

Acaba el plenari

El nostre patrocinador, Sopicaldos La Ponderosa (su sopa, la más sabrosa) agraeix la vostra atenció

 

ES PONT DEL TREN: CONTRA LA IMPUNITAT

BxP | 24 Gener, 2007 19:34

El Bloc per Palma interposarà una denúncia davant Patrimoni del Consell per l'enderrocament del pont del tren. La denúncia és per infracció de l'article 22 de la llei i suposa una infracció greu de les previstes a l'article 102.

Aquesta iniciativa es suma a la d'EU-EV que va denunciar els fets per infracció urbanística davant el propi Ajuntament el novembre del 2005.

Perseguir l'enderrocament per via administraitva és una tasca dura i difícil... perquè l'Ajuntament ens ho posa difícil, però pensam que ho hem de fer.

Només unes dades perquè us faceu una idea: la denúncia d'EU-EV és de fa 14 mesos i encara és l'hora que hagi tengut una tramitació normal o que s'hagi fet cap tipus d'informe tècnic sobre la qüestió; el Consell té demanada la documentació tècnica sobre el tema des del juliol del 2006... i encara l'espera; al Ple del passat mes d'Octubre en Rodrigo de Santos es va comprometre a rectificar i fer un informe jurídic... i no s'ha fet.

Tot són trampes per`arribar a les eleccions "matant" el tema però no afluixarem. Anar directament al Consell pot ser una bona via per demanar responsabilitats per uns fets que foren realment  vergonyosos

SANT SEBASTIÀ JA ÉS AQUÍ

BxP | 18 Gener, 2007 22:31

Anit prenguérem part en nom del BLOC per PALMA d'una taula rodona sobre "Quines festes de Sant Sebastià volem" que havia organitzat la Comissió de Cultura Popular de l'OCB.

Avui hem presentat les nostres/vostres idees i criteris per organitzar les festes a partir de l'any que ve. Si teniu llegiguera, les trobareu més abaix.

I si teniu ganes de marxa...no us podeu perdre la festa del BLOC per PALMA a la paradeta que hem preparat a la plaça de Santa Eulàlia. Ens veureu d'enfora!

Taula Rodona de l'OCB
 (Segueix)

OBERTA CAUSA PENAL PER LES TORRES DEL TEMPLE

BxP | 16 Gener, 2007 16:20

EU-EV interposà una denúncia penal per les obres il.legals fetes a les Torres del Temple. El jutge ha admés la demanda i ha citat el promotor i propietari com a imputat.

Es trist haver de fer de polítics/missers/detectius però més trist és que un senyor faci obres il.legals durant dos anys!! a un edifici tan emblemàtic del nostre patrimoni històric i que ningú no li aturi els peus.

Pensareu que aquestes obres es varen fer clandestinament però, malauradament, no és així. L'Ajuntament disposava d'informes relatius al caràcter il.legal de les obres gairebé des del primer moment però és obvi que, en matèria de disciplina urbanística, el govern de la Sra. Cirer sempre ha fet parts i quarts.

La denúncia pública o davant el Ple ha estat contestada amb un cínic "aquí no ha passat res" mentres la majoria de medis de comunicació s'han limitat a prendre nota de la controvèrsia.

A la fi, cal picar la porta dels jutges perquè tot quedi en evidència

LLIBRES PER A TOTHOM

BxP | 16 Gener, 2007 15:36

L'Ajuntament de Palma ha pressupostat 3,3 milions d'€ en un programa d'ajudes a les famílies per a l'adquisició del llibres de text.

Evidentment, les beques per a la compra de llibres i material escolar són una ajuda fonamental per garantir el principi d'igualtat d'oportunitats.

Tanmateix, no ho aconseguirem amb aquesta campanya, que és un exemple perfecte d'improvisació i de política purament efectista i electoralista. 

Qualsevol (pobres, rics o riquíssim) que vagi a Cort i demani l'ajuda (sense acreditar la seva identitat, ni justificar cap pagament en concepte de compra de llibres) rebrà la quanitat estipulada (fins a 150€) segons l'edat de l'infant.

I si no necessites l'ajuda? És igual, 150 €. I si has repetit curs i enguany no has comprat llibres? És igual, 150 €. I si els llibres em costaren 115€? És igual, 150 €. I si els llibres me'ls ha passat un amic? És igual, 150€.

Això sí, si ets alumne de secundària hauràs d'esperar unes altres eleccions. Encara que el teu ensenyament sigui obligatori i els llibres més cars, ningú ha pensat en tu.
 

Cartell d'ajudes de llibres

 

MAL DE CREURE

BxP | 13 Gener, 2007 16:56

Avui de matí acompanyàvem el cercavila de l'OCB, que travessava Palma reivindicant les nostres festes populars. La policia local ens ha barrat el pas i no ens ha permès arribar a Cort. Davant la nostra sorpresa ens han dit: "Són ordres de la batlessa. No podeu passar d'aquí".

No és estrany que la batlessa s'hagi fet por: ens acompanyaven una giganta de fusta, un voltor de cartó, una truja de paper encolat i una colla de dimonions. Alguns fins i tot duien unes banyetes de plàstic vermell i devien tenir ben bé quatre o cinc anys. Quina por, Catalineta!
Cercavila de l'OCB
PS: Per cert, dimecres 17, a les 20 h, al Centre Flassaders de Palma, la Comissió de Cultura Popular de l'OCB organitza una taula rodona sobre les festes de Sant Sebastià amb els caps de llista de tots els partits a les eleccions municipals. 

 

SALVAREM LA REAL

BxP | 12 Gener, 2007 23:40

Anit, a la Real, el catedràtic Antonio Campesinos ens ha explicat l'informe ICOMOS Espanya sobre la protecció del Monestir de la Real i la rellevància de la seva consideració com a conjunt històric. La seva intervenció, rigorosa i comparativa, ens ha confirmat una altra vegada que estam en el bon camí: tenacitat jurídica, rigor científic i mobilització ciutadana.

Després hem pogut gaudir un altre cop de l'hopitalitat dels amics i amigues de la Real i hem participat en un animat refrigeri. El comentari era unànim: el 2007 serà un bon any!

Intervenció a la Real

 

ESBUCAR EL PONT DEL TREN: 600.000 € TUDATS

BxP | 10 Gener, 2007 23:08

A la fi la Conselleria ha fet públic el cost de reconstrucció del pont del tren: 447.000 euros.

Afegiu el cost de l'esbucament, el cost del projecte de desmontatge que mai s'arribà a realitzar i els costos de gestió administrativa de tota aquesta bogeria i veureu com esbucar el pont del tren no només fou un acte il.legal i un atemptat contra el patrimoni: fou una important tudada de doblers públics.

Com se nota que els 600.000 euros no eren seus!

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS